Haberler

İos 8 İle Buluşma Bu Akşam

Güncelleme:

Apple'ın mobil cihazlar için tasarladığı iOS işletim sisteminin son sürümü olan iOS 8 bugün yayına giriyor. Yani bu akşam TSİ 20.00'de iOS 8'i cihazınıza yükleyebileceksiniz. Peki nasıl ve hangi telefonları kapsıyor? iOS 8'i nasıl yüklersiniz? Yüklemeden önce nelere dikkat etmek gerekiyor? Hangi model cihazlara gelecek? İOS 8 güncellemesine saatler kadar uzağız. iPhone kullanıcılarının büyük bir kısmı heyecanla bu güncellemeyi bekliyor. Öncelikle şunu söylemeliyiz güncellemeyi yapmak için ekstra bir işlem yapmanıza gerek yok. Rahatlayın ve arkanıza yaslanın çünkü saatler sonra İOS 8 deneyimini tadıyor olacaksınız. İOS 8 hangi şehirde saat kaçta indirilebilir olacak? Nasıl güncelleriz?

KISACA iOS 8 YENİLİKLERİ

FOTOĞRAFLARA SES EKLEME

Çektiğiniz fotoğrafları hızlı bir şekilde bulup düzenleyebilir ve metin mesajlarına doğrudan sesinizi ekleyebilirsiniz. Kullandığınız sağlık ve fitness uygulamalarının birbiriyle, spor hocanızla ve hatta doktorunuzla iletişim halinde olmasını sağlayabilirsiniz. Geliştiriciler için de güzel haberlerimiz var; artık daha fazla erişim hakkına ve araca sahipler. Şimdi, yeni klavye seçenekleriniz ve daha fazla içerik paylaşma yolunuz var. Üstelik, iCloud ve Touch ID'yi de daha önce hiç kullanmadığınız şekillerde kullanabileceksiniz. İşte, iOS 8'in her zamankinden daha fazlasını yapabilmeniz için geliştirdiği yeteneklerden bazıları.

ŞARJ KULLANIMA YENİ ÇÖZÜM

Yeni işletim sisteminde dikkat çeken diğer bir özellik şarj kullanımına yönelik oldu. Android işletim sistemlerinde daha önce yer alan benzer bir özellikle, en fazla şarj harcayan uygulamalar kullanıcılara gösterilecek. Ayarlardan ulaşılabilecek bu özellik sayesinde kullanıcılar, en fazla şarj yiyen uygulamaları direkt olarak kapatabilecek. Böylece iPhone’ların şarj ömründen şikayet eden kullanıcılar, biraz da olsa rahatlatacak. Şarj için eklenen yeniliklere parlaklık ayarıda eklendi. Ayarlar bölümünde ekranın üzerine basılı tutun kullanıcılar daha kolay bir şekilde parlaklık ayarını yapabilecek.

SESLİ MESAJ GÖNDERME
Mesajlar, şimdi ailenizle ve arkadaşlarınızla her zamankinden daha iyi bir şekilde iletişimde olmanızı sağlıyor. Herhangi bir yazışmaya dokunarak sesinizi ekleyebiliyorsunuz. Gördüğünüz bir şeyin videosunu o anda çekip gönderebiliyorsunuz. Ailenizin ve arkadaşlarınızın nerede olduğunuzu görmeleri için konumunuzu kolayca paylaşabiliyorsunuz.

iOS 8'de, bildirimleri yanıtlamanın yeni ve kolay bir yolunu keşfedeceksiniz. En çok konuştuğunuz insanlara erişmek için kısayollar. Ve e-postalarınızı yönetirken zaman kazandıran özellikler. İşte bunların tümü; iPhone, iPad veya iPod touch deneyiminizi mükemmelleştirmek için.

AİLE İÇİ PAYLAŞIM

iOS 8’de iCloud’a yeni özellikler gelecek. Aile paylaşımı (Family Sharing) adındaki yeni özellik sayesinde aile bireylerinin hesapları tanımlanacak. Bu işlemden sonra iCloud hesaplarına gönderilen fotoğraflar, uygulamalar veya videolar, tüm aile bireyleri tarafından görüntülenebilecek. Apple’ın yeni mobil işletim sisteminde kameralara yeni özellikler ekleniyor. Bu özelliklerin başında kullanıcıların fotoroman yapmasını sağlayan ve son dönemlerde trend olan ‘Time-Lapse’ geliyor. Fotoğrafları video formatına çeviren Time-Lapse ile ardı arkasına çekilen fotoğraf kareleriyle fotoroman oluşturabilmek mümkün. Bunun yanı sıra iPhone kullanıcılarının kamera özellikleri arasında şikayet ettiği zamanlama özelliği de iOS 8 ile beraber gelecek. Fotoğraf çekimi sırasında zamanlamayı kuran kullanıcılar, bu zamanı yanıp sönen flaş ışığıyla takip edebilecek. Ayrıca fotoğraf ayarlarına giren kullanıcılar, filtreler ekleyebilecek ve ışık ayarı yapabilecek. Öte yandan yeni iOS 8’de yer alacak ‘Health Center’ (Sağlık Merkezi) uygulamasıyla spor, yakılan kalori ve uyku düzeni gibi günlük aktiviteler takip edilebilecek.

Ailenizin altı üyesi, iTunes ve App Store'dan satın aldıklarını aralarında kolayca paylaşabilir. Üstelik birbirinizin fotoğraflarını, takvimlerini, konumlarını ve daha fazlasını da takip edebilirsiniz.

APPLE TARAFINDAN YAPILAN BÖLGELERE GÖRE YÜKLENME SAATLERİ

Öncelikle Apple tarafından açıklanan belli başlı şehirlerde İOS 8 'in ne zaman indirilebilir olacağı ile ilgili bilgileri sizlere sunalım.

• Amerika'nın Doğusu: 13.00

• Amerika'nın Merkez Kısmı: 12.00

• Mountain: 11.00

• Londra: 18.00

• Moskova: 21.00

• New Dehli: 22.30

• Şanghay: 01.00 Perşembe

• Tokyo: 02.00 Perşembe

• Melbourne: 03.00 Perşembe

• Auckland: 05.000 Perşembe

Saat farkı hesaplarına göre Türkiye'de İOS 8'in saat 20.00 sularında güncellenebilir olması gerekiyor ancak Apple Türkiye için bir açıklama yapmadı.

NASIL YÜKLENİR?

Açıklanan saat geldiğinde tek yapmanız gereken telefonunuzdan Ayarlar kısmını açmak, Genel kısmına girmek ve Yazılım Güncelleme kısmına tıklamak. Yaşanacak yoğunluktan dolayı indirme işlemi beklediğinizden yavaş olabilir. Bu aşamalardan sonra tek yapmanız gereken sakin olmak ve İOS 8 keyfini sürmek için biraz beklemek. Güncelleme yapmadan önce size tavsiyemiz ise telefonunuzu yedeklemeniz ve yeterli şarja sahip olacak şekilde güncellemeye başlamanız.

Bunun yanında sizin için geçtiğimiz günlerde hazırladığımız "İOS 8 için telefonumuzu nasıl hazırlarız?" konusunu anlattığımız haberimize göz geçirmeniz size fayda sağlayacaktır. Bu habere ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli.

iOS 8 YÜKLENEBİLECEK CİHAZLAR

- iPhone 4
- iPhone 4S
- IPhone 5
- iPhone 5S
- iPhone 6
- iPhone 6 Plus
- iPad Mini
- iPad Mini 2
- iPad 2
- iPad 3
- iPad 4
- iPad Air

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Apple Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title