Haberler

    İos 8'e Çok Güvenmeyin!

    iOS 8'in büyük iddia ile tanıtılan bu yeni özelliği, sanıldığı kadar iyi olmayabilir!

    Bir güvenlik firması, iOS 8'deki telefonun ismini kablosuz bağlantılarda saklayan güvenlik özelliğinin, sanıldığı kadar güvenli olmadığı konusunda uyarı yayınladı. Güvenlik uzmanları, Apple'ın telefonun kimliğini hotspot yöneticilerinden saklayan rastgele şifreleme yönteminin sadece çok kısıtlı şartlar altında işe yaradığını ancak çoğu durumda telefonun kimlik bilgilerinin hotspot yöneticileri tarafından görülebildiğini vurguladılar. Hatta bu ağların telefonu uyku anında bile görebildiğini, kullanıcıların güvenliklerinden emin olmaları için telefonu uçak moduna almaları gerektiği da anlaşıldı. Yani pratik olarak, kimliğinizi çevredeki hotspotlardan saklamak istiyorsanız, iOS 8'li cihazınızın her türlü kablosuz iletişiminin güç kaynağından kesilmesi gerekiyor, ki bu da cihazın tüm gelişmiş özelliklerini çöpe atıp basit bir medya oynatıcısına dönüştürüyor.

    Elbette, kim benim iPhone'numun kimliğini öğrenmek ister ki, diyerek sorunu küçümseyebilirsiniz ancak alışveriş yaptığınız AVM'lerde, gezdiğiniz yerlerde kimliğinizi çılgınca merak eden mağazalar, reklamverenler, kim olduğunuzu öğrenerek daha sonra size gece gündüz bitmeyen, durmayan, duraksamayan, yılmayan, önüne geçilemeyen reklam SMS'leri göndermek için yakın bölgelerinde dolaşan insanların dijital cihazlarının sinyallerini sürekli tarıyorlar. Türkiye'de yasalar olduğunu ve insanlara izinsiz olarak reklam mesajları gönderilemeyeceğini düşünüyorsanız, bu saf, naif, iyi niyetli inançlarınızın, sabah akşam bitmek bilmeksizin çalan SMS uyarılarıyla kısa sürede ödüllendirileceğini de size üzülerek hatırlatmak zorundayız.

    Apple, bu reklam/veri deposu canavarlarının eline düşmek istemeyen kullanıcıları için iOS 8'e kablosuz lokasyon mahremiyetini sağlayacak özel bir kimlik şifreleme yöntemi eklemişti ancak öyle görünüyor ki, o şifreleri çözmek hiç de zor değil...

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title