Haberler

İos 11 Home Butonu Gecikmesi!

Yazılım tarafında geriye dönük güncelleme desteği denildiği zaman akla gelen ilk isimlerden biri olan Apple, mobil işletim sisteminin yeni sürümü olan iOS 11 yüzünden eleştiri yağmuruna tutuluyor.

Yazılım tarafında geriye dönük güncelleme desteği denildiği zaman akla gelen ilk isimlerden biri olan Apple, mobil işletim sisteminin yeni sürümü olan iOS 11 yüzünden eleştiri yağmuruna tutuluyor. Zira ilk çıktığı günden bu yana birçok farklı sorunla gündeme gelen iOS 11, bu sefer de "Home butonu gecikmesi" yüzünden eleştirilmekte.

Home butonu gecikmesi bir hata mı?

Kısa süre önce yayınlanan yeni sürüm mobil işletim sistemi iOS 11"i yükleyen kullanıcılar ilk olarak Home butonu gecikmeli tepki verdiğinden yakınmaya başladılar.

Bu gecikme kimi zaman öyle boyutlara ulaşıyor ki, sürekli kullanılan uygulamalarda gözle görülür bir zaman kaybı ortaya çıkıyor. Gelen şikayetler üzerinde araştırma yapan bağımsız yazılım uzmanlarına göre ise bu durum kasıtlı bir düzenlemenin sonucu oluşmuş olabilir.

Yani daha önce de bilindiği üzere kullanıcı odaklı bir işletim sistemi olan iOS, kullanıcı ne yaparsa önceliği ona veriyordu. Ancak iOS 11 ile beraber yeni iPhone X için ekrana eklenen Home butonu işlevi, fiziksel butonu sahip eski cihazlarda gecikmeye sebebiyet vermekte. Dolayısıyla Apple"ın mobil tarafta daha önce sorunsuz işleyen geriye dönük uyumluluğu, yeni iPhone X yüzünden sekteye uğramış gibi gözüküyor.

Kaynak: Shiftdelete / Ekonomi

Apple Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title