Haberler

Çocuklar Bu Kez "Eklem Hastası" Yaşıtları İçin Resim Yaptı

Güncelleme:

Roche'un 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında UNICEF Türkiye'ye katkı sağlamak için 9. kez düzenlediği etkinliklere, çalışanların çocukları resimleriyle katıldı

Roche Türkiye, UNICEF Türkiye Milli Komitesi'ne destek vermek amacıyla 2006 yılından bu yana 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında düzenlediği etkinliklerin 9'uncusunu gerçekleştirdi. Bu yıl "Eklem Hastası Çocuklar İçin Dilekler" temasıyla düzenlenen Resim Festivali'ne katılarak resim yapan Roche çalışanlarının çocukları, törenle ödüllerini aldı.

Roche Türkiye, UNICEF Türkiye Milli Komitesi'nin çocuklar için gerçekleştirdiği çalışmalara katkı sağlamak amacıyla her yıl 14 Mart Tıp Bayramı'nda etkinlikler düzenliyor. 2009 yılında "Çocuk Gözüyle Mikroplar", 2010 yılında "Çocuk Gözüyle Doktor", 2011 yılında "Geleceğin Yıldızı Sensin! Ne Olmak İstersin?", 2012 yılında "Geleceği Hayal Et!" ve 2013 yılında "Çocuk Hakları Senin Hakların" konulu resim festivalleri düzenlendi.

Bu yıl düzenlenen Resim Festivali'nin teması olarak "Eklem Hastası Çocuklar İçin Dilekler" belirlendi. Roche çalışanlarının çocukları, eklem hastası çocuklar için dileklerini resimleriyle anlattı. Festivale 30 çocuk katıldı. Eklem hastası yaşıtlarına resimleriyle umut aşılayan çocuklara, Roche Türkiye Merkez Ofisi'nde 14 Mart'ta düzenlenen törenle ödülleri verildi. UNICEF İyi Niyet Elçisi Ayşe Kulin'in de katıldığı törende çocukların resimlerinden oluşan sergi de ziyarete açıldı.

"Hiçbir çocuk hasta olmasın"

Törende konuşan Roche Türkiye Genel Müdürü Adriano Treve, Roche çalışanlarının çocuklarının, eklem hastası çocuklara destek ve umut vermesini çok değerli bulduğunu belirterek şunları söyledi:

"Maalesef dünyada birçok çocuk, farklı hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Roche, lider bir sağlık kuruluşu olarak, öncü çalışmalara imza atıyor ve sağlık alanında olduğu gibi sosyal alanlarda da çocuklara çözüm sunmayı her zaman önceliği olarak görüyor. Çalışanlarımızın çocukları, yaptıkları resimlerle bizim bu çalışmalarımıza ve UNICEF'in faaliyetlerine güç katarken, hasta çocuklara da umut verdiler. UNICEF Türkiye ile her yıl iş birliği yaparak, çocuklar için gerçekleştirdikleri projelere destek veriyoruz. Hiçbir çocuğun hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalmaması dileğiyle, 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyoruz."

Roche 5 yıldır sürdürülebilirlik lideri

Roche, şirketlerin sürdürülebilirlik per­formansları konusunda dünyanın en önemli re­ferans kaynağı olan Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi'nde (DJSI) 5 yıldır üst üste sağlık alanında "Süper Sektör Lideri" seçiliyor. Roche'un bu başarısı, tüm paydaşlarına fayda sağlayacak şekilde iş yapmaya yönelik çabasını sürekli koruduğunu ortaya koyuyor. DJSI'ın yaptığı değerlendirmede, Roche'un tıp alanında yeniliğe ve kişiye özel tedavi yaklaşımına odaklanması, tedarik zinciri yönetimi, paydaş ve müşteri ilişkileri yönetimi, sağlık bakımından etkinliği ele alan ve sağlık sonuçlarını iyileştiren stratejisi, geleceğin liderlerini yetiştirmeyi, insan haklarına ve çevreye saygıyı konu alan Roche programları öne çıkıyor. Roche'un sürdürülebilirlik konusundaki üstünlüğünün temelinde güçlü Ar-Ge yatırımları da bulunuyor. 100 yılı aşkın süredir büyük bir kararlılıkla Ar-Ge çalışmalarını sürdüren ve bu alanda dünya lideri olan Roche, 2013 yılında Ar-Ge çalışmalarına 8.7 milyar İsviçre Frangı yatırım yaptı.

Sosyal sorumluluk projeleriyle örnek oluyor

Roche Türkiye yürüttüğü toplumsal yatırım projeleriyle sürdürülebilir değer yaratıyor. Her yıl Tıp Bayramı'nda UNICEF'in çocuk gelişimi kampanyalarına verilen katkı, tüm dünyada Roche çalışanlarının ihtiyaç sahibi çocuklara destek olmak için gerçekleştirdiği "Roche Çocuklar İçin Yürüyor" projesi. Roche Türkiye'nin başarılı çalışmaları arasında yer alıyor. Roche çalışanlarının gönüllü katıldığı "Yaşam Takımı" ise toplumun ihtiyaçlarına destek olmak için gönüllülük projelerini hayata geçiriyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tıp Bayramı 14 Mart Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title