Haberler

Ioc Değerlendirme Komisyonu'nun, 2020 Olimpiyatları Adaylarından Tokyo'yu Ziyareti

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nun (EC), İstanbul ve Madrid ile birlikte 2020 Olimpiyatları'nı düzenlemeye aday olan şehirlerden Tokyo'yu ziyaretinin ikinci gününde, Japonya Olimpiyat Komitesi (JOC) Başkanı...

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nun (EC), İstanbul ve Madrid ile birlikte 2020 Olimpiyatları'nı düzenlemeye aday olan şehirlerden Tokyo'yu ziyaretinin ikinci gününde, Japonya Olimpiyat Komitesi (JOC) Başkanı Tsunekazu Takeda, Tokyo halkının, yüzde 70'inin organizasyona destek verdiğini bildirdi.

2020 Olimpiyatları'na evsahipliği yapacak şehrin belirleneceği, 7-10 Eylül tarihleri arasında Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te yapılacak 125. IOC toplantısından önce, Temmuz ayında bir rapor hazırlayacak EC, ilk ziyaretine Japonya'nın başkenti Tokyo'dan başladı.

"Vizyon, spor mirası, spor kompleksleri, olimpiyat köyü, finans, pazarlama, hükümet ve halk desteği, konaklama, ulaşım, güvenlik, basın" gibi konular üzerinden değerlendirme yapacak ve başında IOC Asbaşkanı Büyük Britanyalı Craig Reedie'nin bulunduğu EC, ziyaretinin ikinci gününde Tokyo'daki bazı spor komplekslerini gezdi.

Ziyaretin ilk gününde yapılması planlanan Ariake Tenis Kortları'nı gezen EC, ikinci gün de masa tenisi maçlarının oynanması planlanan 8 bin kişilik Tokyo Metropolitan Cimnastik Salonu'nu ziyaret etti. 1954 yılında inşa edilen ve 1964 Tokyo Olimpiyatları'nda da kullanılan salondaki gezi sırasında, farklı yaş gruplarındaki sporcular, kurulan masalarda tenis oynadı.

Japon basını, etkinlikte yer alan kadınlar takım kategorisinde Londra Olimpiyatları'nın gümüş madalyalı ismi Ai Fukuhara ve 2012 Dünya Şampiyonası'ndaki erkekler takım yarışmasında üçüncü olan Koki Niwa'ya büyük ilgi gösterdi. Uluslararası Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri ve EC Üyesi Patrick Baumann, Fukuhara ile mini bir gösteri maçı yaptı.

EC, diğer ziyaretini ise Tokyo Uluslararası Konferans Merkezi'ne kurulan halter podyumuna gerçekleştirdi. 5 bin kişilik konser salonunda yapılan tanıtımda, Londra Olimpiyatları'nda halterde kadınlar 48 kiloda gümüş madalyaya uzanan Hiromi Miyake ve kadınlar 53 kiloda Londra Olimpiyatları'na katılan Kanae Yagi de yer aldı.

Günün sonunda Japonya Olimpiyat Komitesi (JOC) Başkanı Tsunekazu Takeda ve JOC Asbaşkanı Masato Mizuno basın toplantısı düzenledi.

Takeda, "güçlü finans, güçlü destek" konulu toplantıda IOC'nin yaptırdığı son ankete göre Japonya halkının, yüzde 67, Tokyo halkının ise yüzde 70 oranında olimpiyatlara destek verdiği bilgisini paylaşarak, "Bir önceki aya göre

(Tokyo'da) yaşanan yüzde 23'lük artış, mutluluk verici. Londra Olimpiyatları'nın heyecanı, Tokyo'ya kadar yayıldı. (7'si altın, 38 madalya kazanan) sporcuların performansının, halk desteğinin artmasında etkili olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

EC, Tokyo ziyaretine yarın devam edecek.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin - TOKYO

Kaynak: AA / Spor

İstanbul Japonya Tokyo Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title