Haberler

İntikam Cinayetine Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi

Adana’da bir genci portakal bahçesinde silahla öldüren 3 şüpheli hakkında, ’Kan gütme saikiyle tasarlayarak adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana'da bir genci portakal bahçesinde silahla öldüren 3 şüpheli hakkında, 'Kan gütme saikiyle tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'nde 13 Aralık 2013'te, aynı sokakta faaliyet gösteren 2 bar sahibi ve çalışanları arasında eski bir husumetten dolayı çıkan kavgada, tabancayla vurulan bar sahibi Serdar Adıyaman (38), hayatını kaybetti. Olayda tabancayı kullandığı öne sürülen Kadir Yıldız (36) ile diğer bar sahibi Abdulaziz Kurt (36) tutuklanırken, Cumali Kurt (34) ile Burak Kurt (32) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüpheli Kadir Yıldız hakkında 'kasten öldürme' suçundan, diğer şüpheliler hakkında ise 'kasten öldürmeye azmettirme' suçundan ömür boyu hapis cezası istendi.

21 Şubat 2014'te ise öldürülen Serdar Adıyaman'ın kardeşi Zeynel Adıyaman'ın kayınbiraderi Hamdi Banuç (27), Seyhan ilçesi Bülent Angın Bulvarı'ndaki bir otobüs durağında bekleyen Abdulaziz Kurt'un kardeşi Abdulkadir Kurt'un (20) üzerine tabancayla kurşun yağdırdı. Kurt vücuduna isabet eden 3 kurşunla ağır yaralanırken, şüpheli Banuç yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bu kez ölen Serdar Adıyaman'ın diğer kardeşi Sedat Adıyaman (36), ağabeyinin intikamını almak için katil zanlılarından Kadir Yıldız'ın kardeşi Abdullah Yıldız'ı t götürdüğü portakal bahçesinde üzerine 10 kurşun sıkarak öldürdü. Bu olayla ilgili katil zanlısı Sedat Adıyaman ile kendine yardım eden İsmail Akyiğit ve Tolga Yılmaz tutuklandı.

Nöbetçi mahkemede ifade veren şüphelilerden Sedat Adıyaman ile İsmail Akyiğit suçlamaları kabul etmedi. Tolga Yılmaz ise cinayeti Adıyaman'ın işlediğini itiraf etti. Olayla ilgili iddianamesini hazırlayan Cumhuriyet Savcısı her 3 şüpheli hakkında 'Kan gütme saikiyle tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Serdar Adıyaman Kadir Yıldız Burak Kurt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title