Haberler

İntihar Eden Tiyatro Sanatçısına Hazin Tören

Güncelleme:

TOKİ inşaatından atlayarak intihar eden İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı 36 yaşındaki Mesut Yüce, ailesi ve meslektaşlarının katıldığı törenin ardından toprağa verildi.

Bursa'da merkez Osmangazi İlçesi'nde dün, yapımı devam eden TOKİ inşaatından atlayarak intihar eden İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı 36 yaşındaki Mesut Yüce, ailesi ve meslektaşlarının katıldığı törenin ardından toprağa verildi.

Merkez Osmangazi İlçesi Doğanbey Mahallesi'nde yapımı devam eden TOKİ konutlarının birinin 14'üncü katından dün atlayarak intihar eden Mesut Yüce'nin cesedi işçiler tarafından bulundu. Polis tarafından yapılan incelemelerin ardından dün gece geç saatlerde Yüce'nin İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı olduğu belirlendi. Bursa'ya ailesinin yanına gelen Mesut Yüce için Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu'nda meslektaşları tarafından tören düzenlendi. Törene, sanatçının babası Halim Yüce ve annesi Seyide Yüce ile oyuncu arkadaşları katıldı. 'Melekler Korusun' dizisi ile tanınan Rojda Demirer ve Serhat Altunorak, 80'ler dizisinde oynayan Serhat Kılıç, 'Sakarya Fırat' dizisinde oynayan Yurdaer Okur ile 'Kınalı Kar' dizisi ile tanınan Mahir İpek de törene katılanlar arasında yer aldı.

Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Halil Balkanlar, Mesut Yüce'nin başarılı bir tiyatrocu olduğunu belirterek, 'Hasan Sabbah', 'Eşeğin Gölgesi', 'Sırça Köşk', 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz', 'Tarla Kuşuydu Juliet', 'Kanuni Sultan Süleyman', 'Macbeth', 'Televizyon Cumhuriyeti' gibi birçok oyunda oynadığını kaydetti.

Mesut Yüce'nin babası Halim Yüce ise oğlunun tiyatro ile ilgili çok büyük hayalleri olduğunu belirterek, "Beni destekleyen arkadaşlarım var. Tiyatroda güzel şeyler başaracağım, derdi. Ben de ona destek oldum. Ama o bana son oyununu oynadı. Beni çok üzdü" dedi.

Törende gözyaşlarını tutamayan sanatçının annesi Seyide Yüce ve bazı arkadaşları, yakınları tarafından sakinleştirildi.

Konuşmaların ardından, Yüce'nin cenazesi, Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu'ndan sanatçının meslektaşları tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına götürüldü. Yüce'nin cenazesi, Çırpan Cami'nde kılınan namazın ardından Hamitler Mezarlığı'na defnedildi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Doğanbey İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title