Haberler

İnternette ".istanbul" Dönemi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ".ist" ve ".istanbul" alan adlarının kullanımıyla, İstanbul'un bir merkez olarak varlığını internette de hissettireceğini söyledi.

İnternette ".ist" ve ".istanbul" alan adlarının kullanımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İnternet Tahsisli Adları ve Sayıları Kurumu (ICAAN) Üst Yöneticisi Fadi Chehade ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer'in katılımıyla protokol imza töreni düzenlendi.

Topbaş, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'un her alanda dünyayı etkileyebilecek bir konumda bulunduğunu belirtti. İstanbul'u merkez yapma konusunda yoğun bir çaba içinde olduklarını ifade eden Topbaş, bu amaçla bilişim çağının getirdiği imkanları en iyi şekilde kullandıklarını söyledi.

Alan adlarına sahip dünyada az sayıda kent bulunduğunu vurgulayan Topbaş, "İstanbul artık bir merkez olduğunu internette de hissettirecektir. Bunun İstanbul'un bilinirliğini tanınırlığı açısından da dünyada etkili olma açısından da birtakım yönetimlerin iş dünyasının da bir merkez olma noktasında önemli bir fırsat vereceğine inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, her konuda yenilikleri yakından izlediğini ve bir model ortaya koyduğunu, Türkiye'de ve dünyada belediyelerce örnek alındığını kaydeden Topbaş, internette alan adına sahip olan Türkiye'deki ilk kent olma özelliğini taşıdıklarını da belirtti. Topbaş, çalışma arkadaşlarına ve ICAAN yöneticilerine teşekkür etti.

ICAAN Üst Yöneticisi Chehade

ICAAN Üst Yöneticisi Fadi Chehade, son olarak 44 yıl önce 8 yaşındayken geldiği İstanbul'dan çok etkilendiğini dile getirerek, "İstanbul'u gördüğümde dünyayı gördüm sandım. O zaman 8 yaşındaydım. Çok uzun süre geçti. Tekrar İstanbul'dayım. Bana göre İstanbul hala dünyayı içinde barındırıyor" diye konuştu.

Yaptıkları protokolle ".ist" ve ".istanbul" alan adlarının kullanımının sağlandığını kaydeden Chahade, "İstanbul gerçekten diğer şehirlerden çok farklı. Birçok farklı şehirde yaşadım. Tarihi geçmişi olan birçok kent geleceği inşa edebilmek adına geçmişini unutuyor. Ancak İstanbul, geçmişini korumayı başardı. Aynı zamanda geleceğe de öncülük etti. İstanbul'un hiçbir kenti taklit etmesine gerek yok. İstanbul taklit edilen bir şehir. Birkaç gün önce geldim ve bunu gördüm. Pazar günü, 5 saat boyunca sokaklarda dolaştım. 44 yıl önceki ziyaretimi çok daha farklı bir enerji büyük bir gelişmişlik" dedi.

Fadi Chehade, İstanbul'un geçmişini koruyarak geleceğe doğru atılım yapmasında Kadir Topbaş'ın vizyonunun da büyük payı olduğunu söyledi.

Chehade, ".ist" ve ".istanbul" alan adları sayesinde İstanbul'un daha fazla görünürlüğe sahip olacağını, internet sitelerinin kentin güvencesinden faydalanacağını belirterek, ".ist ve .istanbul; dünya şehrine yakışır bir girişim oldu" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ile İnternet Tahsisli Adları ve Sayıları Kurumu (ICAAN) Üst Yöneticisi (CEO) Fadi Chehade ".ist" ve ".istanbul" alan adları için protokol imzaladı.

Kadir Topbaş, günün anısına kendi çizdiği Kız Kulesi resmini imzalayarak Fadi Chehade'ye hediye etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tayfun Acarer Kadir Topbaş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title