Haberler

İnternetle İlgili "Keyfi Uygulama" Olmaz

Türkiye'deki yeni internet düzenlemesine ilişkin gelişmeleri takibini sürdüren Amerika'nın Sesi, "İnternetle ilgili keyfi uygulama olmaz" başlıklı haberini okuyucusuna sundu.

Türkiye'deki yeni internet düzenlemesine ilişkin gelişmeleri takibini sürdüren Amerika'nın Sesi, "İnternetle ilgili keyfi uygulama olmaz" başlıklı haberini okuyucusuna sundu.

Tartışılan İnternet Yasası Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandığına dikkat çeken Amerika'nın Sesi, düzenlemeye gelen sert eleştirilerin son olarak Avrupa'dan Amerika'ya uzandığını ve ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf'ın "Kanun, ciddi bir şekilde ifade özgürlüğünü, basın hürriyetini ve internette bilgi paylaşımını kısıtlama potansiyeline sahip" şeklinde bir açıklama yaptığını vurguladı.

Haber şöyle devam etti:

"İnternet Geliştirme Kurulu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na hizmet veren bir kuruluş. Kurumun internet sitesinde yer alan görevleri arasında şu maddeler yer alıyor; "İnternet ortamının ekonomik, ticari ve sosyal hayat ile bilim, eğitim ve kültür alanında etkin, yaygın kolay erişilebilir olarak kullanımını teşvik edecek politika ve strateji önerileri hazırlamak ve Bakana sunmak. İnternet ortamının güvenli, serbest, özgür ve faydalı kullanımı ile katma değer üretmesine yönelik stratejik öneriler hazırlamak ve Bakana sunmak.'"

-"AYNI DÜZENLEME AB'DE DE VAR"-

Amerika'nın Sesi ayrıca İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren'in değerlendirmelerini de yansıttı. Özeren, Cumhurbaşkanı'nın onayı öncesinde yapılan ikincil düzenlemelerin kaygıları ortadan kaldıracağını savundu. Yasa tasarısında yapılan düzenlemenin trafik bilgilerin ne şekilde tutulacağı yönündeki kaygıları giderdiğinin de altını çizen Özeren, tutulan kayıtlarda, girilen sitede hangi içeriğe ulaşıldığının görülemeyeceğini ve bunun da Avrupa Birliği müktesebatına uygun olduğunu söyledi.

Yeni yasanın Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na verdiği yetkiler, basın ve ifade özgürlüğüne ciddi darbe vuracağı iddiasıyla eleştirilirken Serhat Özeren ise bu iddiayı reddederek keyfi bir uygulamanın olmayacağını, sadece suç unsuru taşıyan durumlarda, kişisel hakları koruma adına bu kayıtların mahkeme kararıyla isteneceğini belirtti.

Kaynak: ANKA / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Türkiye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title