Haberler

İnternet Yönetişimi Forumu İstanbul'da Başladı

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından İstanbul’da gerçekleştirilen “Dokuzuncu İnternet Yönetişimi Forumu” (IGF) öncesi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Dr. Tayfun Acarer başkanlığında Türkiye’nin ve dünyanın internet kullanımıyla ilgili bilgiler verildi.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen "Dokuzuncu İnternet Yönetişimi Forumu" (IGF) öncesi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Dr. Tayfun Acarer başkanlığında Türkiye'nin ve dünyanın internet kullanımıyla ilgili bilgiler verildi.

Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek "9'uncu İnternet Yönetişimi Forumu" (IGF) öncesi forumda konuşulacak konularla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya konuşmacı olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Litvanya Büyükelçisi İnternet Yönetimi Çok Paydaşlı Savunucular Kurumu Başkanı Janis Karklins, Birleşmiş Milletler Genel Müdür Yardımcısı Thomas Gass konuşmacı olarak katıldı.

Forum hakkında bilgiler veren İletişim Kurulu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, "Çok Paydaşlı Güçlendirilmiş İnternet Yönetişimi için Kıtaları Birleştirmek" teması adı altında toplandıklarını belirterek, "Forum öncesi 'Üst Düzey Yöneticiler Toplantısı' yaptık. Bu toplantıya çok sayıda bakan, başbakan yardımcıları katıldı. Bugün de başlayacak olan iletişim formunda ise internetle ilgili gelişmeler değerlendirilecek. Tartıştığımız konular da kamuoyunun gündemine getirilecek" dedi.

"SANSÜRE KARŞI EL ELE VERİP MÜCADELE EDİYORUZ"

Toplantı sonrası konuşmacılar, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bazı ülkelerde uygulanan sansürlerle ilgili sorulan soruya Birleşmiş Milletler Genel Müdür Yardımcısı Thomas Gass, "Bizler her şeyin farkındayız. Ne yazık ki internetle ilgili sansür uygulaması dünyanın bazı ülkelerinde mevcut. Ancak hukukun üstünlüğüne dayanarak özgür bir şekilde vatandaşlar internetten faydalanmasını sağlayabiliyoruz. Her yerde olduğu gibi internette de suç işleyenler olabiliyor. İnterneti amaç dışı kullananlara karşı insanlar da sanal alemde el ele verip onlara karşı mücadele ediyor" dedi.

"MEDYA OKUR YAZARLIĞI DERSLERİ MÜFREDATA KONULMALI"

Litvanya Büyükelçisi İnternet Yönetimi Çok Paydaşlı Savunucular Kurumu Başkanı Janis Karklins de, "İnternette suç işlemeye devam eden olacaktır elbette. Ama bu suç unsurları minimize edilecektir. Bu yüzden her yerde Medya Okur Yazarlığı derslerinin müfredata konulması gerekildiğine inanıyorum" diye konuştu.

"BAZEN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE SINIRLAMALAR GETİRİLEBİLİR"

IGF paydaşlarının IŞİD'in internet kullanımında bilgi erişiminde her hangi bir önlem alıp almaması konusunda sorulan soruya ise Janis Karklins de, "Bizler internette uzlaşıya vardığımız üzere hem çevrim içi hem de çevrim dışı ifade özgürlüğüne sınırlama getirilebilir" şeklinde cevap verdi.

Thomas Gass de, "İnsan Hakları internette de internet dışında olduğu gibi geçerlidir. Devletler yasalar koya bilir ama o yasayı dengelenmeli. İnternette bu dengeden de emin olmak lazım" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Birleşmiş Milletler Tayfun Acarer İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title