Haberler

İnternet Kafe Kedilerin Evi Oldu

Çanakkale'de internet kafe işletmecisi Barış Karabaş'ın işyeri çok sayıda kedinin evi oldu.

Çanakkale'de internet kafe işletmecisi Barış Karabaş'ın işyeri çok sayıda kedinin evi oldu. Kafede müşterilerle birlikte yaşamaya alışan kedilerin aylık mama masraflarının 400 TL'ye ulaştığını söyleyen Karabaş, hayvanseverlerden mama desteği beklediğini belirtti.

İsmetpaşa Mahallesi'nde internet kafe işleten Barış Karabaş, 2009 yılında bir sokak kedisine mama ve su vermeye başladı. Kısa sürede işyerine ve müşterilere alışan kedi içeride yaşamaya başladı. Bunu gören başka kedilerin de işyerine gelmesi ve doğum yapan kedilerin de eklenmesiyle internet kafedeki kedi sayısı kısa sürede 10'a ulaştı. Kediler, internet kafedeki bilgisayar masalarının aralarında, müşterilerle beraber yaşamaya başladı. Kediler için işyerinde yatak yapan Barış Karabaş, daha sonra da yemek yeme yerlerini ve ihtiyaçlarını giderecekleri tuvalet kaplarını hazırladı. Bilgisayar masalarının aralarında kediler için oyun alanları hazırlayan Karabaş, kedi sayısının önüne geçmek için bazılarını veterinere götürerek kısırlaştırdı.

AYLIK MAMA MASRAFI 300- 500 TL

Barış Karabaş, baktığı kedilerin ayda 15 kiloluk 4- 5 çuval mama tükettiğini, bir çuval mamanın fiyatının ise 60-70 TL olduğunu belirterek, "Kedilerin bize aylık masrafı 300 ile 500 TL arasında değişiyor. Kedilerin daha iyi yaşamalarını sağlamak için en büyük sıkıntımız mama. Türkiye'deki hayvanseverlerden tek istediğimiz mama desteği. Başka hiçbir beklentimiz yok. Bize mama gönderirlerse çok sevinirim. Sosyal medyadan bize ulaşabilirler" dedi.

KEDİ SEVMEYEN MÜŞTERİ GELMESİN

İşletmeci Barış Karabaş, müşterilerin ilk başta böyle bir ortama şaşırdıklarını belirterek, "Seven de oluyor, sevmeyen de oluyor. Ama sevmeyenleri biz birkaç yüz metre ileride bir kafe daha var, oraya yönlendiriyoruz. Ama genelde tepkiler olumlu. Zaten hayvanları sevmeyen müşterilerin özellikle gelmemelerini rica ediyorum. Başka kafelere yönelebilirler" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

Gül Cengizalp:

Harikasınız Barış Bey. Face den de büyük bir mutlulukla izliyorum sizi, sizin gibi insanlara çokkkk ihtiyacı var bu dünyanın. . .

0
0
yanıtYanıtla
nursen küçük:

keşke herkez sizin gibi düşünse allah bol kazanç versin sizi darda bırakmasın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title