Haberler

İntel Genel Müdürü Aydın: Fatih İçin İş Ortaklarımızla Çalışıyoruz

İntel Genel Müdürü Burak Aydın, FATİH Projesinin bir parçası olmak istediklerini söyleyerek, "İş ortaklarımızla beraber bu konuda çalışıyoruz İntel Genel Müdürü Burak Aydın, FATİH Projesinin bir parçası olmak istediklerini söyleyerek, "İş ortaklarımızla beraber bu konuda çalışıyoruz.

İntel Genel Müdürü Burak Aydın, FATİH Projesinin bir parçası olmak istediklerini söyleyerek, "İş ortaklarımızla beraber bu konuda çalışıyoruz İntel Genel Müdürü Burak Aydın, FATİH Projesinin bir parçası olmak istediklerini söyleyerek, "İş ortaklarımızla beraber bu konuda çalışıyoruz. Fatih projesi bir donanım projesi değil, bir çözüm, dönüşüm projesi" dedi.

İntel Genel Mürünü Burak Aydın Intel Türkiye'nin vizyon ve hedefleri hakkında bilgi vermek için gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi. Teknoloji şirketi oldukları için FATİH Projesinin bir parçası olmak arzusunda olduklarını anlatan Aydın, "İş ortaklarımızla beraber bu konuda çalışıyoruz. FATİH Projesinin arkasında büyük bir bulut mimarisi var, akıllı tahtalar var, öğretmenlere bilgisayar sağlamak var. Aslında FATİH Projesi bir donanım projesi değil, bir çözüm, dönüşüm projesi" dedi.

2003 yılından beri Milli Eğitim Bakanlığına destek olmaya çalıştıklarını anlatan Aydın, bu süreden beri İntel'in öğretmenlere yönelik eğitim programının devam ettiğini, 175 bin öğretmenin eğitildiğini kaydetti. Öğretmenlerin nasıl bilgisayar kullanacağı ile ilgile değil, bilgisayar ve teknoloji kullanarak nasıl ders, anlatılırın öğretildiğini söyledi. Aydın bu birikimlerini FATİH Projesinde kullanmak istediklerini kaydetti.

-KOBİ'LER ÇOK FAZLA TEKNOLOJİ KULLANMAYA BAŞLADI-

Teknoloji kullanımının hayatın her alanına yayıldığına dikkat çeken Aydın, KOBİ'lerinde çok fazla teknoloji kullanmaya başladığını kaydetti. Aydın, "Artık bakkallar bile bilgisayar kullanıyorlar. Bilgisayar kullanarak daha fazla bilgisayar kullanabileceklerini biliyorlar. Eskiden bakkallara stok yapmak mal yığmak bir zenginlik göstergesiydi. Bugün bakkallarda stok tutmak çok anlamlı bir gösterge değil. Stok tutmak çünkü parayı bağlamak demek" dedi.

-"BERBERİM 3 HAFTADA BİR MESAJ ATARAK TRAŞ OLMAYA DAVET EDİYOR"-

Aydın, kendisinin oturduğu mahallede bakkalın bilgisayar kullanarak msn üzerinden sipariş aldığını, bunun yanı sıra çiçekçilerin ise "2 gün sonra evlilik yıldönümünüz eşinize çiçek yollamamı ister misiniz?' diye mesaj attıklarını anlattı. Aydın, kendi berberinin ise yeni bir uygulamaya geçtiğini 3 haftada bir cep telefonuna "Burak bey saçlarınız uzamıştır. Buyurun traş olmaya bekliyoruz" diye mesaj attığını anlatarak, "Normalde ben 3-5 hafta arasında traş olmaya gidiyorum. Dolayısıyla beni 5 haftada bir traş olmak yerine 3 haftada bir traş olmaya çekerek kendi gelirini yüzde 66 yukarı çekiyor" diye konuştu.

-E-DEVLET UYGULAMALARIYLA DEVLETLERİN 116 MİLYAR DOLAR TASARRUF ETMESİ BEKLENİYOR-

Aydın, e-devlet hizmetlerinin geliştiğini, ancak bunun kullanımının biraz daha yaygınlaştırılması gerektiğine değinerek, 5 sene sonra e-devlet hizmetleri kullanılarak 116 milyar dolardan fazla devletlerin tasarruf elde etmesinin planlandığını kaydetti.

-EN SON GAZETEYİ 2020 YILINDA ELİMİZE ALACAĞIZ-

2020 yılına giderken işlerin yüzde 85'inin bilgisayar kullanmadan yapılamayacağının tespit edildiğini söyleyen Aydın, "Araştırmalar en son 2020 yılında basılı gazetenin çıkacağını gösteriyor. Gazetecilik bitmeyecek, ağaçtan kağıttan yapılmayacak, elektronik ortamdan yapılacak. Çünkü herkes anlık haber takip ediyor. Önümüzdeki günlerde bükülebilir ekranlar çıkacak bunlarda gazetelerin formu olacak diye düşünülüyor" şeklinde konuştu.

Aydın ayrıca, 9 sene içerisinde bugünün 4 katı internete dokunan cihaz kullanılmasının planlandığını belirtti.

-MOBİL BİLİŞİMDE YENİ DÖNEM-

Aydın, Intel'in kullanıcılara tam bir bilişim deneyimi sunan yeni ürün segmenti Ultrabook, dünyada birçok ülkeden önce Türkiye'de kullanıcılarla buluştuğunu belirterek, "Türkiye'nin ilk Ultrabook'ları bugünden itibaren kullanıcılarla buluşmaya başladı. İlk etapta iki markanın ürünleri, yılsonu ve 2012'de de birçok diğer bilgisayar markasının ürünleri pazarda olacak" dedi.

Ultrabook'un yüksek performans, hızlı çalışma, dahili güvenlik, ince, hafif ve şık tasarımıyla dikkat çektiğini belirten Aydın, "Daha uzun pil ömrü ve uygun fiyatlarıyla da kullanıcıların yeni tercihi olacak. 21 mm'den daha ince, bazı modeller daha da ince olacak. Intel Rapid Start Teknolojisi sayesinde bilgisayar maksimum 7 saniyede açılacak. Ultrabook'lar en ince tasarımlı modellerde bile 5 ila 8 saat pil ömrü sunuyor" ifadelerini kullandı.

-2012'DE BİLGİSAYAR PAZARIN 8 MİLYON ADETE YÜKSELMESİ BEKLENİYOR-

Teknolojinin çok hızlı geliştiğini vurgulayan Aydın, "2004 yılında 1 milyon adet bilgisayar satılırken Türkiye'de bugün 4.1 milyonu aşkın satışının bekleniyor. 7 senede pazar 4'e katlandı. 2011 yılından 2012 yılına giderken de pazar 2'ye katlanacak, 8 milyon adetin üzerine çıkması bekleniyor Türkiye pazarının ve bu pazar sadece bilgisayar pazarı. Akıllı cihazlar pazarı değil. Birde çok ciddi bir akıllı cihazlar pazarı var. Akıllı bilgisayarlar, tabletler çıkıyor bunlar çıktığında Türkiye'nin daha fazla gelişeceğini göreceğiz" ifadelerini kullandı. Aydın, dünyada 2 milyon insanın internet kullandığını, 300 milyondan fazla web sayfası olduğunu söyledi.

Aydın, dünyada artık elektronik ticaret ve elektronik pazarlamanın çok daha fazla kullanılır hale geldiğini kaydetti. Aydın, Türkiye'de de 32 milyon internet kullanıcısı olduğunu, Facebook'ta ve msn'de ilk 5'e, twitter'da ise Türkilerin 7'inci olduğunu belirten Aydın, "Türkiye'de teknolojiyi kullanmayı çok seven bir tüketici var. Çünkü nüfusumuz çok genç" dedi.

-ODTÜ'YE 2.5 MİLYON DOLARLIK DONANIM YARDIMI-

Ar-Ge yatırımlarını desteklemek için çalıştıklarını dile getiren Aydın, "Biz Türk insanları olarak daha fazla Türkiye'ye yatırım çekmeye çalışıyoruz. Geçen sene ODTÜ'nün mikro Elektronik ve Mekanik Laboratuarı 2.5 milyon dolarlık donanım yardımında bulunduk. Amacımız yetkinliklerin gelişerek daha Ar-Ge çalışmalarını yapmalarına sağlamak" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title