Haberler

Instagram'ın 'Meme' Problemi Büyüyor: Neden Sadece Kadınların Göğüsleri Engelleniyor?

Güncelleme:

Facebook ve Instagram, kadınların meme uçlarını içeren fotoğrafları bazen absürt derecelere varan şekilde sansürlüyor.

Facebook ve Instagram, kadınların meme uçlarını içeren fotoğrafları bazen absürt derecelere varan şekilde sansürlüyor. 2015'ten beri kadın @genderless_nipples isimli bir hesap bu politikanın değişmesi için mücadele ediyor. Ancak Facebook hala aynı tutumda.

YAKIN ÇEKİM FOTOĞRAFLAR KULLANILIYOR

Yeni bir Instagram hesabı olan @genderless_nipples, sosyal medya sitesinin kadın çıplaklığı konusunda politikasını test etmek için yakın çekim fotoğraflar kullanıyor. Hesap hem erkek hem kadın meme uçlarının fotoğraflarını yayınlayarak Instagram'ın çifte standart yaptığı politikasına dikkatleri çekiyor. "Erkekler meme uçlarını gösterebilir, ancak kadınlar yasaklanıyor! Tüm cinsiyetleri destekleyin, bu politikaları değiştirelim." ifadelerini kullanan hesap Facebook'un satın aldığı Instagram'a büyük bir eleştiride bulunuyor.

ERKEK MEME UÇLARINA SANSÜR YOK

Instagram ve Facebook, kadın çıplaklığını absürt boyutlara vardıran sansürleme davranışı ile son birkaç yıldır şiddetli eleştirilere maruz kalıyor. Tarihsel görüntüler, mamografi çekilen kadınlar, hatta ünlü sanat eserlerini sansürleyen site, birçok çevre tarafından cinsiyetçilikle suçlanıyor.

Ancak erkek meme uçları hakkında herhangi bir sansürleme yok. Bu duruma tepki olarak 2015'te internet üzerinden yapılan bir kampanyada, kadınlar üstsüz resimlerini çekerek göğüs uçlarına erkek göğüs uçlarını photoshopladılar.

''INSTAGRAM AYRIM BİLE YAPAMIYOR''

Geçtiğimiz pazartesi, bu hesapta yapılan yorumlardan birinde, gönderilerden birinin silindiği söyleniyor. Ancak bu resimdeki meme ucu bir erkeğe ait. Yorumu yapan kişi "Instagram daha erkek ve kadın memesi arasında ayrım bile yapamıyor, neden kadın göğsü gördüğünde hemen resimleri kaldırıyorlar, bundan bu kadar korkacak ne var?" diyor. Kadın hakları savunucuları ve duyarlı vatandaşlar, işin peşini bırakmayacak gibi görünüyor.

Kaynak: WebTekno

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Instagram Facebook Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title