Haberler

    Instagram'dan Yeni Hizmet!

    Bir arkadaşınız zor zamanlardan geçiyorsa ve kendisine zarar verme tehlikesi varsa, bunun ilk ipuçları sosyal medyada ortaya çıkabilir. Artık Instagram bu gibi durumlara anonim şekilde müdahale etmenize yardımcı olacak. Eğer siz endişelendiren bir gönderiyi şikayet ederseniz, bu gönderiyi paylaşan arkadaşınıza anonim bir mesaj yollanacak. "Bir arkadaşınız zor zamanlardan geçtiğinizi düşünüyor, eğer yardıma ihtiyacınız varsa biz buradayız" şeklinde hazırlanan mesaj, bir arkadaşla dertleşme vaya yardım hattına bağlanma seçeneği sunacak.

    Instagram Operasyonlar Üst Yöneticisi Marne Levine şöyle diyor: "Aile ve arkadaşların yardım etmek istediklerini biliyoruz ama bazen nasıl yardım edilmesi gerektiği pek açık olmayabiliyor. Hazırladığımız bu araçlar sayesinde yardıma ihtiyacı olan bireyler yardım edebilecek yakınlarıyla iletişime geçebiliyor". Facebook da benzer bir hizmeti, bu yılın başlarında devreye sokmuştu.

    Facebook ve Instagram her ne kadar yardımcı olmaya çalışsa da, sosyal medya, sosyal baskıya sebep de olabiliyor. Burada yardıma ihtiyacı olan kişilere yardım etmek dışında, online taciz ve zorbalığa karşı da kayda değer önlemler alınması şart...

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Instagram Facebook Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title