Haberler

İnsanı Yardım Platformu'ndan Başkan Büyükaslan'a Ziyaret

Adıyaman’daki birçok Sivil Toplum Örgütü’nden oluşan İnsani Yardım Platformu, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ı makamında ziyaret etti.

Adıyaman'daki birçok Sivil Toplum Örgütü'nden oluşan İnsani Yardım Platformu, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili platform adına konuşan Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Gafari İzci, "Öncelikle İnsani Yardım Platformu adına Sayın Başkanımıza bizi kabullerinden dolayı teşekkür ediyorum. Komşumuz Suriye'de çok ciddi bir insanlık dramı yaşanıyor. En son ulusal basından da edindiğimiz bilgilere göre baharat ve tuzla çorba yapılarak insanların açlıktan ölmesinin önüne geçiliyor. Zaten kediler yenilebilir diye fetva da yayınlandı. En son yayınlanan fotoğraflarda da insanların açlıktan öldüğü, kalanlarında bir deri bir kemik olarak şu an hayatlarını devam ettirdiğini hepimiz görüyor ve şahit oluyoruz. Onlar bunu yaşarken, biz hem insan olarak özelde Müslüman olarak ve daha özelde de Suriye'nin bir koşusu olarak burada bu kadar rahat bir hayat yaşıyorsak bunun hesabını veririz. Endişe ve duyarlılığıyla genel merkezlerimiz ulusal çapta İnsani Yardım Platformu 'Sana İhtiyacım Var' diye bir kampanya başlattılar. Sana ihtiyacım var Suriyeli çocukların feryadıdır. Yani ölmemek için açlık ve sefaletten kurtulmak için ey komşu Türkiye, sana ihtiyacım var diye haykırıyor. Bu haykırışa bu kampanyamız bir cevaptır. Bu yüzden Başkanımızı ziyaret ettik ve Başkanımız bu konuda Adıyaman Belediyesi olarak yapılabilecek. Bütün çalışmalarda bu platformla beraber olacaklarını ifade etti. Ellerinden gelen her türlü katkıyı sunacaklarını dile getirdi. Platform adına, heyetteki arkadaşlar adına Başkanıma çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu duyarlılık bütün Adıyaman'da karşılık bulur, ses bulur. Platform olarak Vali Bey'i de ziyaret ettik. Yakındada Demokrasi Parkı'nda destek veren 50-60 civarında ulusal çaptaki STK'larımız ve Adıyaman'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütlerimiz ile beraber inşallah bunu bütün Adıyaman'a duyuracağız. Adıyamanlı duyarlı hemşerilerimizden bir komşuluk hakkı olarak, 'Koşusu açken tok yatan bizden değildir'i slogan olmaktan çıkarıp uygulamaya koyarak, herkes imkanları ölçüsünde bu kampanyaya yardım edebileceğine varsa ona çağrı yapacağız. Davet yapacağız. Ciddi bir icabet, ciddi bir karşılık bekliyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise şunları söyledi:

"Asırlarca bir arada yaşamış olduğumuz hemen yanı başımızdaki kardeş ülke Suriye'de 3 yıldır büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Buna bütün dünya adeta sessiz kalmakta olup, bu katliama, zulüm ve işkencelerin devam etmesini istercesine göz yummaktadır. Ne yazık ki bu feryada sadece ciddi manada ülkemiz kulak vermektedir. Millet olarak buraya ne gerekiyorsa yardım etmekteyiz. Bu yardımlar gerek devlet eliyle ve gerekse yardım kuruluşlarımız eliyle yapılmaktadır.

Yurt genelinde 60 civarında yardım yapan ve hassasiyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımızın meydana getirmiş oldukları İnsani Yardım Platformu, 'Sana İhtiyacım Var' kampanyasını başlatmış bulunmaktadır. Adıyaman'da da başta Memur-Sen, Yeryüzü Doktorları, Hayrat Vakfı, Kızılay Derneği, İHH, Diyanet Vakfı, Verenel Derneği, Safvan-Der, HAK-İŞ temsilcileri bir araya gelmiş bu kampanyaya destek vermektedir ve bu vesileyle bugün ziyaretimize de gelmiş bulunmaktadırlar. Böylesine hayırlı bir girişimde bulundukları için kendilerine teşekkür ediyorum. Belediye olarak da bizim hem İslami, hem de insani görev olarak kabul ettiğimiz bu kampanyaya bütün imkanlarımızla yardımcı olacağız, destek vereceğiz. İnşallah bir nebzede olsa komşularımızın feryadını dindirmiş olacağız." - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necip Büyükaslan Memur Sen Adıyaman Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title