Haberler

İnsani Gelişme Zirvesi

İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) tarafından BM kriterlerine göre yaptırılan araştırma sonucunda, 150 belediye arasında çok yüksek insani gelişme bölgesindeki 18 belediyeden biri olarak belirlenen Yenimahalle Belediyesi'ne İnsani Gelişme Zirvesi'nde ödül verildi.

İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) tarafından BM kriterlerine göre yaptırılan araştırma sonucunda, 150 belediye arasında çok yüksek insani gelişme bölgesindeki 18 belediyeden biri olarak belirlenen Yenimahalle Belediyesi'ne İnsani Gelişme Zirvesi'nde ödül verildi.

Yenimahalle Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İNGEV tarafından ilçelerin insani gelişme düzeyine göre yeşil, mavi, sarı ve kırmızı bölge olarak 4 ana grupta çalışma yapıldı. TÜİK kaynakları, belediye faaliyet raporları başta olmak üzere 50 değişik veri kullanılan ve belediyelerde yapılan gizli müşteri çalışmaları yapılan araştırma sonucuna göre Yenimahalle, "çok yüksek insani gelişme bölgesi" olarak tanımlanan yeşil bölgede yer aldı.

150 belediye içerisinde çok yüksek insani gelişme bölgesinde yer alan 18 belediyeden biri olan Yenimahalle Belediyesine İstanbul'da düzenlenen İnsani Gelişme Zirvesi'nde ödül verildi.

Ödül töreninde plaketini İNGEV Başkanı Vural Çakır'dan alan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yenimahalleli vatandaşların sadece modern fiziki şartlarda, altyapı sorunu kalmamış bir ilçede yaşamasının yanı sıra onların sosyo-kültürel, eğitim ve sağlık hizmetlerine de ulaşmalarını sağlamak için çaba harcıyoruz." diye konuştu.

İnsan odaklı çok sayıda proje ürettiklerini kaydeden Yaşar, hizmet üretirken vatandaşın memnuniyetini her zaman ön planda tuttuklarını, yaptıklarının karşılığını bu şekilde almaktan da memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

İNGEV Başkanı Vural Çakır ise ekonomik büyüklük sıralamasında Norveç'in birinci sırada yer aldığını, Türkiye'nin ise 50'lerde olduğunu söyleyerek, "Ekonomik büyüklük insani gelişmişlikle aynı anlama gelmiyor. İnsani gelişmişlikte Türkiye maalesef daha alt sıralarda yer alıyor." dedi.

İnsan odaklı hizmetleri dolayısıyla yeşil bölgede yer alan 18 belediye arasına Ankara'dan Yenimahalle, Çankaya ve Keçiören belediyeleri girdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yenimahalle Belediyesi Fethi Yaşar Vural Çakır Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title