Haberler

İnsana Yakışır Bir İş Projesi

Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından açılan Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı 2014 Teklif Çağrısı kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi Özel Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ile Rehberlik Araştırma Merkezi ortaklığıyla yürütülen ve Çanakkale Savaşlarının 100. Yılına ithaf edilen ‘’İnsana Yakışır Bir İş’’ pojesi kapsamında donanımı sağlanan atölye, salon ve odaların açılışı gerçekleştirildi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından açılan Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı 2014 Teklif Çağrısı kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi Özel Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ile Rehberlik Araştırma Merkezi ortaklığıyla yürütülen ve Çanakkale Savaşlarının 100. Yılına ithaf edilen "İnsana Yakışır Bir İş" pojesi kapsamında donanımı sağlanan atölye, salon ve odaların açılışı gerçekleştirildi.

Çanakkale Belediyesi Özel Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde yapılan açılış törenine Vali adına Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Merkez Komutanı Dz. P. Kd. Alb. Necmettin Sarı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın eşi Hale Gökhan ve Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, 116 Jandarma Eğitim Alay Komutanı Timuçin Alper, Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve şube müdürleri, kurum ve okul müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı Proje Koordinatörü Münevver Selvitop'un sunumu ardından, program Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ve İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş'in konuşmaları ile devam etti. Proje kapsamında okula kazandırılan Resim Atölyesi, Veli Dinlenme Salonu, Proje Hazırlama Ofisi, El Sanatları Atölyesi ve Seramik Atölyesi açılışları protokol üyeleri tarafından yapıldı.

'İnsana Yakışır Bir İş' projesi ile zihinsel engelli öğrencilerin, Çanakkale yöresine ait turistik öğelerle tasarlanmış hediyelik eşya üretimine yönelik seramik ve el sanatları eğitimi verilmesi, böylece çalışma hakkını kazanmaları, meslek edinebilmeleri ve edinecekleri meslekler sayesinde toplumsal ve ekonomik hayata katılmalarının sağlanması planlanıyor. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Bekir Sıtkı Dağ Çanakkale Marmara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title