Haberler

İnsan Kaynakları ve Girişimcilik Semineri

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ergin: "İş ararken, ifade sürecinde ne kendinizi eksik anlatın ne de abartın"

Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine yönelik  "İnsan Kaynakları ve Girişimcilik Semineri" düzenlendi.

Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde 16-17 Nisan tarihlerinde yapılacak "7. Akdeniz İş Fırsatları Zirvesi" öncesi iş hayatının kapılarını aralayacak öğrencilerin girişimcilik alanında farkındalığını artırmaya yönelik seminer gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi İİBF Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonu'ndaki seminerde İİBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selin Aygen Zetter moderatörlüğünde Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Selim Erol, Kafecan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Betül Demirok ve AGT İnsan Kaynakları Direktörü Cihan Alp konuşmacı olarak yer aldı.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, seminerin açılışında, Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Merkezi'nin kurulduğundan beri başarılı işe imza attığını, bunlardan birinin de iş arayan adaylar ile işverenleri bir araya getiren Akdeniz İş Fırsatları Zirvesi olduğunu söyledi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Ergin, "Dünyanın en iyi yaşam tarzı, anne ve babanızın bulunduğu ortam, aile yuvanızdır. İkinci yaşam tarzı ise okul hayatınızdır" dedi.

Öğrencilerde okul hayatının sonuna yaklaştıkları için iş kaygısı olabileceğini dile getiren Ergin, "İş ararken kılık kıyafetinizden, konuşmanızdan, oturum düzeninize kadar birçok kuralla karşı karşıya kalacaksınız. İşte tüm bu davranışları bu seminer ile öğreneceksiniz" diye konuştu.

Ergin, "İş ararken ifade sürecinde ne kendinizi eksik anlatın ne de abartın. Kendinizi anlatmanın usulünü ve adabını daha önce hiç prova etmediniz. Bu seminerle konunun uzmanlarından kendinizi nasıl ifade edeceğinizi öğreneceksiniz" diye konuştu.

Öğrencilerin hoca zenginliği ve yapısal gelişmeler içinde, eksikleri tamamen giderilmiş akademik birimleri olan, dünyadaki bilimsel gelişmeleri yakından takip eden Akdeniz Üniversitesinde okuduklarını anlatan Ergin, "Böylesine önemli bir üniversitede eğitim almak, sizi iş hayatında bir adım önde tutacaktır ancak sadece aldığınız eğitim yetmez, kendinizi dünyanın gelişen şartlarına göre donatmalısınız" ifadesini kulandı.

Daha sonra konuşmacılar, öğrencilere iş ararken ve çalışırken dikkat etmeleri gerekenler konusunda bilgi verdi.

Ergin, panelistlere katılımlarından dolayı plaket verdi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Akdeniz Üniversitesi Cihan Alp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title