Haberler

İnsan İçin Orman, Ekonomi İçin Orman Programı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 16 Nisan referandumunu hatırlatarak, "Milletimiz için tarihi bir imkan var, bütün ormancılar olarak diyoruz ki; büyük güçlü Türkiye için kararımız evet" dedi.

İnsan İçin Orman, Ekonomi İçin Orman Programı'nda konuşan Bakan Eroğlu, Birleşmiş Milletlerin 3 yıl da bir Dünya Ormancılık Forum ve Zirvesi'ni yaptığını hatırlatarak, "Bu hep New York'ta yapılıyordu ama ilk defa biz New York'a gittiğimizde Türkiye'de yapılan çalışmaları anlattığımız zaman dedik ki: Önümüzdeki Dünya Ormancılık Formu ve Zirvesi'nin Türkiye'de yapılmasını istediğimizi söylediğimiz zaman bütün Genel Kurul, oy birliği ile İstanbul'da yapılmasını kararlaştırdı. Erezyonla, çölleşme ile mücadelede bütün dünyaya destek veriyoruz bilhassa Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya ve de Afrika'ya. Bu da Birleşmiş Milletlerin dikkatini çekti, BM Çölleşme ile Mücadele 12. Taraflar Konferansı için çok talep vardı ama Genel Kurul bunun Ankara'da yapılmasını istedi. Eskiden Orman Teşkilatı, sadece ormanlık alanların bakımı, dikimi ve yangınla mücadeleyle meşgul olurdu 2011 yılından itibaren Orman Teşkilatımız her yerde. Orman Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Çölleşme ile Mücadele Genel Müdürlüğü gerçekten Türkiye ve dünyanın her yerine hizmet veriyor. Bu çerçevede şimdi bütün yol kenarları gerek otoyolları, köy yollarını ağaçlandırıyoruz daha önce yapılmıyordu. Okul bahçeleri, hastane avluları, mabetler, mezarlıklar her taraf ağaçlandırılıyor, ağaçlandırılmaya da devam edecek" ifadelerini kullandı.

"Benden sonra gelen bakana bir mektup bırakacağım"

Orman köylülerinin artık ailelerinin bir ferdi olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Eskiden ormanlara girilmezdi, eğer traktörlerinize, aracınıza birkaç tane çalı çırpı yüklemişseniz traktöre dahi el koyardı Orman Teşkilatı artık devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik, her şey millet için. Bu çerçevede tam 34 ayrı eylem planı hazırladık, daha önce böyle bir şey yoktu. Kestane ormanı kuruyoruz, ceviz, badem hatta özellikle mavi yemiş, trüf mantarına, defneye, tıbbi aromatik bitkiye varıncaya kadar artık ormanları orman köylümüzün kalkınması için bir lokomotif olarak kullanıyoruz. Artık bundan böyle 'Aman ormancı, canım ormancı' diye türküler söylenmeyecek, 'Gel ormancım gel birlikte Türkiye'yi kalkındıralım' türküsü söylenecek inşallah. İlk defa ormanları orman köylüsü ve büyükşehirlerdeki ormanlara, o bölgede yetişecek ceviz, badem, kestane, zeytin ne gerekiyorsa bunları ekiyoruz. 3 yıl bakımı Orman Teşkilatına ait, bütün masrafları Orman Teşkilatına ait, geliri 49 yıl orman köylülerine ait. Bizim yetkimiz 49 yıla kadar ama bazen gittiğimiz yerlerde kura çekeriz, parselliyoruz, eşit bir şekilde orman köylülerine hane başına dağıtıyoruz. Bazen '49 yıl az değil mi?' diyenler oluyor buna da çözüm bulduk. Gelecekteki bakana bir mektup yazacağım, bir büyüğün olarak ben 49 yıl uzattım, sen de bir 49 yıl uzat diyerek. Artık o alan tamamen orman köylümüze ait olacak" şeklinde konuştu.

"Bütün ormancılar olarak diyoruz ki; büyük güçlü Türkiye için kararımız evet"

"Tıbbi aromatik bitkiler de çok önemli, bu konuda büyük bir faaliyete imza atıyoruz. Aslında tıbbi aromatik bitkiler dünyada 115 milyar dolar pazarı olan bir sektör. Şimdiye kadar bütün gayretlerimize rağmen 600 milyon dolarlık bir ihracat yapabildik. Ancak hedefimiz 2019 yılında tıbbi aromatik bitkiler ihracatını 5 milyar dolara yükseltmektir" diyen Bakan Eroğlu, çölleşme ve erozyonla mücadeleye de devam ettiklerini belirterek," İnşallah bunda da başarılı oluruz. Orman Teşkilatını da gönülden kutluyorum. Eskiden bütün topraklar denizlere, göllere, nehirlere akardı. Yılda 500 milyon metreküp toprak denizlere akarken Orman Teşkilatımız, DSİ ile birlikte bir çalışma yaptı ve erozyonla kaybolan toprak miktarını 500 milyon metreküpten 186 milyon metreküpe düşürdü. İnşallah bu çalışmalarımız daha da artarak devam edecek. Ayrıca başlattığımız bütün baraj ve göllerin etrafına yeşil kuşak çalışması, erozyonla mücadele çalışmaları, yukarı havza da özellikle taşkınla mücadele çalışmaları devam ediyor. Malum olduğu üzere 16 Nisan'da milletimiz için tarihi bir imkan var. Bütün ormancılar olarak diyoruz ki; büyük güçlü Türkiye için kararımız evet. Cenab-ı Allah milletimizi başta alçak FETÖ terör örgütü, PKK, PYD, DEAŞ gibi bütün terör örgütlerinden korusun. Onları perişan eylesin, onlara destek veren bütün devletleri de tarih sahnesinden siliver ya Rabbi. Milletimizin bahtını açık eyle" - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu New York Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title