Haberler

İnsan Hakları ve Kariyer Günleri Etkinliği

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Ali Akay, "Bu yılın 11 ayında 492 binin üzerinde işsiz işe yerleştirilmiştir" dedi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Ali Akay, "Bu yılın 11 ayında 492 binin üzerinde işsiz işe yerleştirilmiştir" dedi.

Akay, Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu'nda düzenlenen "İnsan Hakları ve Kariyer Günleri" programı açılış töreninde yaptığı konuşmada, işsizliğin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önemli bir sorunu olduğunu söyledi.

Yaşanan son krizde en gelişmiş ülkelerde bile milyonlarca insanın işsiz kaldığına işaret eden Akay, şunları kaydetti:

"Son kriz döneminden itibaren reform niteliğindeki tedbirlerle sürekli büyüyen ekonomimiz sayesinde, krizden en az etkilenen ülkelerin başında geliyoruz. Avrupa'nın ve diğer büyük ülkelerin aksine ekonomimiz her yıl büyümekte, bu da işsiz oranımızı düşürmektedir. Kariyer Günleri etkinlikleri de çalışmalara önemli katkılar sağlamaktadır. 2012 sonuna kadar 25 ilimizde bu etkinlikleri gerçekleştirmiş olacağız. Kurumumuz her geçen gün istihdama daha fazla katkı vermektedir. Öyle ki 2003'te 65 bin kişiyi işe yerleştiren İŞKUR, geçen yıl bu sayıyı 360 bine ulaştırmıştır. Bu yılın 11 ayında 492 binin üzerinde işsiz işe yerleştirilmiştir. 2012'nin 11 ayında 424 binin üzerinde vatandaşımız iş gücü yetiştirme ve uyum programlarından yararlandı. Ülkemizde ilk defa uygulamaya giren ve başarıyla yürütülen İşsizlik Sigortası Fonu sayesinde her yıl ortalama 400 bin işsizimize işsizlik ödeneği bağlamaktayız."

Akay, iş ve meslek danışmanlığı hizmetiyle daha iyi hizmet sunduklarını ifade ederek "Bu hizmetimiz sayesinde 2012'nin 11 ayında 600 binin üzerinde işsizimize iş ve mesleğe yönelme konusunda profesyonel destek verildi. Ayrıca 2012 ocak-kasım döneminde yaklaşık 165 bin iş yeri ziyareti yapılarak işverenlerimize iş gücü açığının giderilmesiyle mesleki eğitim ve stajyer talepleri konusunda yardımcı olunmuştur" diye konuştu.

-Ulusal İstihdam Stratejisi-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu, "Çalışma, İstihdam ve Sosyal Güvenlik" konulu sunumunda, genel müdürlüklerinin Ulusal İstihdam Stratejisi hazırladığını, bunun 2013'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe gireceğini belirtti.

Stratejiyle 2023'e kadar iş gücü piyasasındaki yapısal sorunların çözülmesini amaçladıklarını vurgulayan İnciroğlu, "Bu kapsamda 70'e yakın hedef öngördük. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde istihdam oranını yüzde 50 düzeyine yükseltmeyi, hayat boyu öğrenmeye katılım oranını yüzde 8'e çıkartmayı amaçlıyoruz. İşsizlik oranının 2023 itibariyle yüzde 5 düzeyine indirilmesi de hedeflenmektedir" ifadeleri kulandı.

İnciroğlu, Türkiye'nin iş kazaları ve meslek hastalıkları konusunda iyi noktada sayılamayacağını belirterek, önce sağlık ve güvenliğe dikkat edilmesi gerektiğini, bunlar olmadan insanların kendisine ve çevresine faydalı olamayacağını söyledi.

Önlemenin ödemekten daha ucuz olduğuna dikkati çeken İnciroğlu, "2010'da ülkemizde 60 bin 903 iş kazası ve 533 meslek hastalığı vakası meydana geldi. 1454 çalışanımız iş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Her gün, 172 iş kazası meydana gelmekte, 4 çalışan iş kazaları nedeniyle hayatını kaybetmekte, 6 çalışan sürekli iş göremez hale gelmektedir" diye konuştu.

Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, kariyer planlamasının önem taşıdığını belirterek etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu da tüm kitlelere ulaşarak daha fazla insana faydalı olmayı amaçladıklarını kaydetti.

Muhabir: Erdinç Aksoy

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ZONGULDAK

Kaynak: AA / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Ali Akay Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title