Haberler

İnsan Hakları Gününde Mülteci Sorunu Konuşuldu

Güncelleme:

Maltepe Üniversitesi'nde Dünya İnsan Hakları Gününde yapılan konferansta, Türkiye ve dünyada insan hakları kurumlarının insan haklarının korunmasındaki rolü konuşuldu.

Maltepe Üniversitesi'nde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde yapılan konferansta Türkiye ve dünyada insan hakları kurumlarının insan haklarının korunmasındaki rolü konuşuldu.

Türkiye'de ve dünyada insan hakları kurumlarının insan haklarının korunmasındaki rolü konusunu ele alındığı konferansın konuşmacısı Türkiye İnsan Hakları Kurumu Başkanı Dr. Hikmet Tülen, etkinlik kapsamında kurumun çalışmalarını aktardı, işkence ve kötü muamele önlemede ulusal önleme mekanizmaların gerekliliğine değindi.

İnsan haklarının korunmasına yönelik geliştirilen mekanizmalardan söz eden Dr. Hikmet Tülen, 'Uluslararası sözleşmeler gibi koruyucu mekanizmalar var, ama dünyanın birçok yerinde savaş ve çatışmalar var, insan hakları ihlali de yaşanıyor. Yaşam hakkı ihlalleri yaşandığını görüyoruz, bununla birlikte mültecilik olgusu var, yoksulluk var, farklılıkları olan bireyler bu özelliklerinden dolayı baskıya uğrayabiliyor, ayrımcılık yaşanıyor. Sorunlar var, ama sorunların çözümü için de yürütülen çabalar var diyebiliriz' ifadelerini kullandı.

Türkiye İnsan Hakları Kurumu'nun çalışmalarından söz eden Tülen, 'Yaklaşık 3 yıl önce kuruldu ve türü kendine özgü bir kurum olarak nitelendirilebilir. Kurum ne sivil toplum, ne devlet kurumu, ne de bir mahkemedir. Bireysel başvuruları alıp sonuçlandırmak kurumun görevlerinden birisi, ama kampanya ve eğitim faaliyetleri de var, keza Türkiye'nin taraf olduğu sözleşmelerin uygulanmasını izleme görevi de var. Türkiye birçok uluslararası sözleşmeye taraf ve bu nasıl uygulanıyor, eksiği-fazlası nedir, bunun takip edilmesi ve raporlanması gerekiyor. İşkence ve kötü muamelenin önlenmesi amacıyla çalışmalar yapmak, kurumun diğer önemli görevlerinden biridir' dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hikmet Tülen Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title