Haberler

İnsan Hakları Günü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Daha güzel ve özgür bir Türkiye özlemlerini dile getiren gençlerin üzerine kurşunlarla karşılık veren polisleri ‘kahraman ilan edenler’in yönettiği bir ülkede insan haklarından söz etmek mümkün değildir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Daha güzel ve özgür bir Türkiye özlemlerini dile getiren gençlerin üzerine kurşunlarla karşılık veren polisleri 'kahraman ilan edenler'in yönettiği bir ülkede insan haklarından söz etmek mümkün değildir" dedi.

Türkiye'nin unutmak istediği, darbe dönemlerinde yaşanılan insan hakları ihlallerinin AKP ile birlikte tekrar hortladığını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "AKP Hükumetinin uygulamalarıyla darbeci generalleri geride bırakması ülkemizin insan hakları ve demokrasisi açısından düşündürücüdür" dedi.

KİRAZ, "İNSAN HAKLARI İHLALLERİ DEVAM ETMEKTEDİR"

Bu arada, CHP Malatya İl başkanı Enver Kiraz da yaptığı yazılı açıklamada özetle şunları belirtti:

Bugün 10 Aralık 1948'de kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 66. yıldönümüdür. Türkiye bildirgeyi kabul eden ülkelerin başında gelmektedir. Aradan 66 yıl geçmesine rağmen ülkemizde hala insan hakları ihlalleri devam etmektedir.

İnsan hakları demek, demokrasi demektir. İnsanlara, din, dil, ırk, cinsiyet, siyasal ve inanış farkı, toplumsal köken, zengin-fakir ayrımı yapmaksızın eşit davranmak demektir.

Hiç kimse kölelik ve kulluk altında bulundurulamaz. Kimseye insanlık dışı, onur kırıcı ceza verilemez.

Ancak yaşadığımız şu günlerde ülkemizde alt kimlik - üst kimlik tartışmalarıyla, toplum içinde etnik köken ayrımı yapılmakta ve ülke içinde kargaşa ortamı yaratılarak suni gündem oluşturulmaktadır.

Nüfusunun yüzde 52'si kadın olan ülkemizde, hala kız çocukları okutulmamakta, kadının siyasete girmesi engellenmekte ve kadınlarımız şiddete maruz kalmaktadır. Çocuklara verilecek eğitimin türünü seçmek ana babanın hakkı olduğu halde, bugünkü eğitim sistemi, istenmeyen bazı eğitim branşlarını zorla dayatmaktadır" - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Veli Ağbaba Türkiye Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title