Haberler

İnsan Hakları Grupları Boko Haram'a Yönelik Affa Karşı

Güncelleme:

Af Örgütü, Boko Haram militanlarına yönelik "örtülü affa" karşı çıkarak, Nijerya hükümetine başka çözüm bulma çağrısı yaptı.

Uluslararası Af Örgütü, Nijerya hükümetine yönelik çağrıda bulunarak, Boko Haram militanlarına yönelik bir af çalışması yapmamasını istedi.

AA muhabirine konuşan Küresel İnsan Hakları İzleme Birimi Afrika Direktörü Netsanet Belay, "İnsanlığa karşı savaş suçu işleyenlere, uluslararası yasaları çiğneyenlere yönelik örtülü bir af çalışmasına karşıyız" dedi.

Başka çözüm yollarının bulunabileceğini belirten Belay, Uluslararası Af Örgütü'nün Nijerya hükümetine yönelik bu çağrılarını defalarca ilettiğini aktardı.

Belay,  "Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan, kim olduğu bilinmeyen kişi ve gruplara yönelik af teklifi olmayacağını söyledi. Halka yönelik şiddet uygulayanların cezalandırılacağı sözünü verdi" diye konuştu.

Petrol zengini Nijer deltası bölgesine sahip Nijerya hükümetinin olayların önüne geçebilmesi için daha önce de yaptığı gibi silah bırakan militanlara af getirmesi için çeşitli çağrılar yapılıyor.

Nijerya, ilk olarak ülkenin kuzeydoğusunda ortaya çıkan ve kısa sürede başkent Abuja da dahil ülkenin her tarafına yayılan Boko Haram terör örgütüyle 5 yıldır mücadele ediyor. Boko Haram örgütü, sadece bu sene 4 bin kişinin ölümüne, milyonlarca kişinin yerlerinden olmasına neden oldu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Nijerya Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title