Haberler

İnşaat Vinci Devrildi: 1 Ölü, 1 Yaralı

Çanakkale’de, yeni belediye binası inşaatındaki vincin devrilmesi sonucu 1 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı.

Çanakkale'de, yeni belediye binası inşaatındaki vincin devrilmesi sonucu 1 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı.

İddiaya göre, yeni belediye binası inşaat alanında çalışma yapan vincin freni boşaldı. Bu esnada olay yerinde geçmekte olan başka inşaat işçisi Mehmet Yıldız (42) devrilen vincin altında hayatını kaybetti, Zülküf Turan (34) adlı işçinin ise kolu kırıldı. Olayın ardından inşaat alanına çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Zülküf Turan olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Mehmet Yıldız'ın cenazesi ise yaklaşık 45 dakika boyunca süren çalışmaların ardından vincin altından çıkartılabildi.

Vincin devrilmesiyle evlerin sarsıldığını belirten görgü tanığı Serpil Ortaç, "İş makinesi herhalde vinç yeri koptu. İşçinin üzerine düştü, bağırtılar falan oldu. Hemen ambulansı aradılar geldi ama büyük olasılıkla altındaydı herhalde. Ben olayı gördüm tam karşıda oturuyorum zaten. Evler sarsıldı çok ağır bir makineydi" dedi.

Kazayı duyar duymaz inşaat alanına gelen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Biraz sonra savcı beyde gelecek. Operatör şuanda şokta olduğu için tam anlatamıyor. Birde yaralı bir arkadaş var hastanede ama söylenenler, işin oluş tarzı 2 şey var. ya vinci freni boşaldı deniyor ya da tutan halat koptu diye iki tahmin var. Kuvvetli tahmin frenin boşalması. Burada rahmetli olan işçi o makinenin şeyi değil. Başka bir iş için dışarıya çıkıyor, o arada kopuyor. Tam o dışarı çıkarken üzerine düşüyor. Ecel işte. Diğer arkadaş yaralı, sonuç itibariyle durum bu. İtfaiye vincin altında kalan işçiyi çıkarmaya çalışıyor. Savcının da gelmesi bekleniyor. Bu tamamen mekanik bir şey. Temele demir bloğu indirirken vincin boşalınca artık altında kalmış oluyor. Çünkü vinç yere yatmış bomu üzerine düşmüş. Demek ki bir fren boşalması var mekanizmada. Yarın daha detaylı inceleme yapılacak. Bir ihmal var mı, yok mu belli olacak" diye konuştu.

Polis olay yerinde incelemelerini sürdürüyor. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Yıldız Çanakkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title