Haberler

İnşaat ve İnsana Karikatürist Yorumu

Karikatür sanatında Türkiye ve dünyada önemli bir yere sahip Prof. Atila Özer anısına gerçekleşen yarışma ile, karikatür Eskişehir’de hayat bulmaya devam ediyor.

Karikatür sanatında Türkiye ve dünyada önemli bir yere sahip Prof. Atila Özer anısına gerçekleşen yarışma ile, karikatür Eskişehir'de hayat bulmaya devam ediyor.

Tepebaşı Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından 4. Proje ve Yapım Yönetimi Kongresi kapsamında gerçekleştirilen Karikatürist Atila Özer Anısına "İnşaat Endüstrisi ve İnsan" konulu uluslararası karikatür yarışmasının sergisi, Atila Özer Karikatürlü Ev'de açıldı.

Açılışta konuşan Prof. Dr. Gökhan Arslan, "Atilla hocayla uzun zaman önce çalışmaya başladım. 2011 Yılında iş kazalarıyla ilgili karikatür yarışması düzenledik. Atilla Özer'in aramızdan ayrılmasının ardından anısına bir organizasyon yapmak istedik. Bu yıl içerisinde inşaat mühendisliği proje yapım yönetimi alanında bir kongre vardı. Bu kongrenin içerisinde inşaat sektöründeki insan ve trajedi temalı bir karikatür teması düzenledik. Uluslararası alanda da oldukça geniş katılımlı bir yarışma oldu. Atilla Özer'in eşi Sayın Vicdan hanıma, yarışmayla ilgili bize beklentimizden çok fazla destek veren Tepebaşı Belediyesi Başkanı Sayın Dt. Ahmet Ataç'a teşekkür ediyorum" dedi.

"Dt. Ahmet Ataç'ın attığı bu adım gerçekten önemli"

Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ise, "Atilla Özer adı geçince sadece Türkiye'de değil bütün dünyada karikatüristler, karikatür gönderip yarışmaya katılıyor. Türkiye'deki tek karikatür müzesi de Eskişehir'de. Bu gördüğümüz, rastladığımız bir şey değil. Bu serginin yapıldığı mekanda çocuklara karikatür eğitimi veriliyor ve gelecek nesillere aktarılıyor. Dt. Ahmet Ataç'ın attığı bu adım gerçekten önemli. Karikatürist arkadaşları tebrik ediyorum. Onlar da bu şehrin en büyük zenginlikleri Emeği geçen herkesi kutluyor, teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Atilla Özer her yönüyle bir değerdi benim için"

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da yaptığı konuşmada, Atilla Özer'in her yönüyle kendisi için büyük öneme sahip olduğunu anlattı. Başkan Ataç, "Sayın vali yardımcımızın söyledikleri bu güzel sözlere çok teşekkür ediyorum. Atilla Özer her yönüyle bir değerdi benim için. Öncelikle arkadaşımdı ve dostumdu. Eşi Vicdan Hanım, Atilla hocamın hatırasını yaşatmak için bütün gayretiyle hayata asılmaya devam ediyor. Vicdan hocama çok minnettarız. Böyle bir mekana Atilla Özer isminin verilmesi bizim için bir fırsattı ve o fırsatı iyi değerlendirdik. Eskişehir'de Beytullah Heper ağabeyimiz gibi önemli karikatüristler olması burayı karikatürlü ev yapmamızda önemli rol oynadı. Bu sergiye katılan tüm sanatçıları ve etkinlikte emeği geçenleri kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

"En büyük desteği Başkanımız Dt. Ahmet Ataç veriyor"

Prof. Atila Özer'in eşi Vicdan Özer'de, "Tek başıma da olsa bir şeyler yapmaya çalışırken Atila Özer'in isminin yaşatılması ve çalışmalarının geleceğe aktarılması adına en büyük desteği Başkanımız Dt. Ahmet Ataç veriyor" diyerek, bu desteğin çok önemli olduğunu belirtti ve etkinliklerin gerçekleşmesinde ve sergiye katılan tüm karikatüristlere teşekkür etti.

"Eserler 19 Aralık'a Karikatürlü Ev'de sergilenecek"

32 ülkeden, 102 çizerin, 226 karikatür ile katıldığı yarışmanın seçici kurulunda Kamil Masaracı, Ercan Akyol, Vicdan Bulunmaz Özer, Porf. Dr. Gökhan Arslan, Prof. Dr. M. Talat Birgönül, Doç. Dr. Ali Umut Tarcan, Doç. Dr. İncilay Cangöz, Yard. Doç. Dr. Serkan Kıvrak, Doç. Dr. Feyyaz Bodur, Doç. Dr. Serdar Ulubeyli ve Araş. Gör. Volkan Arslan'ın bulunurken: yarışmada Karikatürcü Prof. Atila Özer Ödülü - Ömer Çam, Başarı Ödülleri Yüksel Cengiz, Anatoliy Stankulov (Bulgaristan) Eray Özbek, Nicolae Lengher (Romanya), Onur Ödülü Beytullah Heper'e verildi. Dereceye giren ve sergilenme alan eserler 19 Aralık tarihine kadar Tepebaşı Belediyesi Karikatürlü Ev'de sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atila Özer Eskişehir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title