Haberler

İnşaat Sektörünün Temsilcileri Buluştu

Kayseri'de inşaat sektörünün temsilcileri bir araya geldi.

Kayseri'de inşaat sektörünün temsilcileri bir araya geldi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Ticaret Odası ile KAYİMDER tarafından bir otelde düzenlenen toplantıda, müteahhitlerin yapacağı eserlere son derece özen göstermesi gerektiğini söyledi.

Eserlerin insanların ihtiyaçlarına cevap vermesi gerektiğini belirten Düzgün, müteahhitlerin insanların vakitlerinin çok önemli bir kısmını içinde geçirdiği yapılar ürettiğini, bu nedenle işlerine özen ve dikkat göstermeleri gerektiğini belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de kentsel dönüşümün şehir için son derece önemli olduğunu ifade etti.

Öncelikli olarak sektörün sorunlarının masaya yatırılması gerektiğini aktraran Çelik, "Tabi ki her şehirde olduğu gibi Kayseri'de de dönüştürülmesi gereken depreme dayanıksız, çarpık yapılaşmaların olduğu bölgelerimiz var. Bunların biran önce dönüşmesi gerekiyor. Bu yeni çıkan yasanın bize verdiği güçle işimiz biraz daha kolaylaştı" dedi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise inşaat sektörünün ekonomide çok önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

İnşaatın lokomotif bir sektör olduğunu vurgulayan Hiçyılmaz, şunları kaydetti:

"Gerçekten kendisine bağlı birçok sektöre de canlılık veren çok önemli bir sektördür. Son 5 yıldaki büyümenin yüzde 15'ini tek başına sağlamış olması ekonominin can damarı olduğunu da göstermektedir. İnşaat sektörü canlı olduğu zaman çimento, seramik, demir-çelik gibi sektörlerin de çok canlı olduğunu görüyoruz. Yapılan bir araştırmaya göre, yeni bir konutta 200 meslek kolunu ilgilendiren 23 bin parça malzeme kullanılmaktadır. Hiç bir ekonomik faaliyetin bu kadar çok doğrudan ya da dolaylı etki yarattığı görülmemiştir."

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Hiçyılmaz Mustafa Çelik Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title