Haberler

İnşaat Mühendislerinden Gtb'ye Ziyaret

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk ve yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep Ticaret Borsasını (GTB) ziyaret etti.

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk ve yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep Ticaret Borsasını (GTB) ziyaret etti.

GTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen ay toplanan genel kurulda başkanlığa seçilen Gökhan Çeliktürk ve beraberindeki yeni yönetim kurulu üyeleri, ziyarette, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ile bir araya geldi.

Tiryakioğlu, yeni yönetimi kutlayarak, başarı diledi.

Yürüttükleri çalışmalara dikkat çeken Tiryakioğlu, "En büyük projelerimizden biri bu kentin en az 50 yıllık et sorununu çözecek et borsası ve yeni et halini hizmete kazandırmaktı. Bu konuda dünyanın çeşitli ülkelerinde incemeler yaparak Gaziantep'e özgü bir model üzerinde karar kıldık. Yaklaşık 30 bin metrekare kapalı alanda kurulacak et borsası, şehirde tüketilen et kalitesinin artmasına ve et üretiminin modern tesislerde, hijyenik şartlarda yapılmasına katkı sağlayacak. Yeni et halinde etler, soğuk zincir kırılmadan, gıda mühendislerinin kontrolünde, monoray sistemleriyle nihai alıcıya ulaştırılacak. Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle hazırlanan projenin yer tespiti yapıldı. En kısa sürede temel atmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Memiş de Çeliktürk ve yeni yönetimi kutladı.

Gaziantep'in örnek ve yaşanabilir bir kent olması için inşaat mühendislerine büyük yükümlülük düştüğünü belirten Memiş, Çeliktürk ve yeni yönetim kurulu üyelerinin bu sorumluluğu başarıyla yerine getireceğine inandığını aktardı.

Memiş, 28-29 Mayıs tarihlerinde düzenleyecekleri Bulgur Festivali hakkında bilgi verdi.

Çeliktürk de GTB'nin bu çalışmaların şehirde sağlıklı gıda üretimi adına büyük adımlar olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Gaziantep Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title