Haberler

İnşaat Kalıpçıları Sınavda Ter Döktü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteklediği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) tarafından Ordu’nun Fatsa ilçesinde ikinci kez ahşap kalıpçılar için Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı yapıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteklediği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) tarafından Ordu'nun Fatsa ilçesinde ikinci kez ahşap kalıpçılar için Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı yapıldı.

MEYBEM Kalite sorumlusu Yasemin Sezer ve eğitici Tamer Yazan ve İsmail Kandemir tarafından yapılan yeterlilik sınavı iki aşamada gerçekleşti. Belge almak isteyen ahşap kalıpçıları ilk önce yazılı sınava girdiler ve ardından da yapımı devam eden bir inşaat alanına giderek uygulamalı sınava tabi tutuldular.

Fatsa'da düzenlenen sınavlarla ilgili bilgiler veren Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası(FATSO) Genel Sekreteri Hamdi Karamustafa, "TOBB bünyesinde kurulan MEYBEM yetkilileri ilçemize geldi ve sınavlarını gerçekleşti. Oda olarak buradaki rolümüz MEYBEM'e sınava girecek kişilerin koordinasyonu sağlamak oda, işçi ve işveren olarak üçünü biraya getirildi. Uygulamalı olarak sınavlar devam ediyor. Uygulamalı sonunda bağımsız değerlendiriciler değerlendirmelerini yapacaklar. Böylece kaliteli işçi ile işvereni birleştirmiş olacağız. Oda olarak koordinasyon görevini sağlıyoruz. Amacımız mesleki belgesi olmayan hiçbir usta kalmamasıdır. Önümüzdeki dönemlerde de bu sınav gerçekleşecektir. Bu sayede kaliteli hizmeti ustalarımız sunmuş olacaklardır" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Fatsa Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title