Haberler

İnşaat İşçilerinin Oruç ve Sıcakla İmtihanı

ÜMİT KAHRIMAN - Hava sıcaklığının arttığı Çukurova'da oruç tutarak inşaatlarda çalışanlar, zor koşullarda evlerine ekmek götürmek için çabalıyor.

Aşırı sıcak havada 17 saate yakın oruç tutan işçiler, ramazan ayının uzun günlere denk gelmesiyle inşaatlarda zor saatler geçiriyor. Çoğu zaman, güneş altında çalışmak zorunda kalan işçiler, sıcak havanın etkisiyle daha fazla sıvı kaybına maruz kalırken, oruç ibadetlerini kapalı alanlarda çalışanlara göre çok daha güç koşullarda tamamlıyor.

40 dereceye ulaşan hava sıcaklıklarında çalışan işçiler, baş ve kollarını ıslatarak serinlemeye çalışıyor.

Osmaniye'de inşaat işçiliği yapan Mehmet Kiraz, AA muhabirine, sıcaklarda çalışmanın işini zorlaştırdığını anlattı.

Güneş altında oruçlu halde çalışmanın zor olduğunu belirten Kiraz, şöyle konuştu:

"Ramazan ayında sabah saat 7'de inşaatta işe başlıyoruz. Öğleden sonra saat 3'te paydos ediyoruz. Kalıp çakmak, demir bağlamak, sıva, alçı, beton dökmek, gibi ağır işler yapıyoruz. İşverenimiz bu zor şartlarda bize yardımcı oluyor. Erken gelip, işi erken bırakmamıza izin veriyor. Bu bizim ekmek kapımız. Sıcağa, işimizin zorluğuna dayanarak orucumuzu tutup ailemizin rızkını çıkarıyoruz. Zor şartlarda da olsa çalışmak ve ailemizin geçimini sağlamak zorundayız."

İşçilerden Zeki Kıraç da güç koşullarda oruç tutmanın daha faziletli olduğuna inanarak çalışmaya devam ettiklerini aktardı.

Halil Telli ise ağır bir mesleği icra ettiklerine dikkat çekerek, "İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Kış aylarında da işimizi yaparken orucumuzu tuttuk. Şimdi aşırı sıcaklarda yine orucumuzu tutuyoruz. Bir şekilde sabrını veren Allah'ım, inşallah bu zor şartlarda tuttuğumuz orucun da sevabını layıkıyla verecektir" dedi. - Osmaniye

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Kiraz Çukurova Osmaniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title