Haberler

İnşaat Halindeyken Ev Almak Ne Kadar Mantıklı?

Güncelleme:

Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod, bu kişilerin kat karşılığı sözleşmesini okumaları, ödedikleri meblağı belgelendirmeleri ve tapu harçlarını tam ödemeleri gerektiğini söyledi.

İnşaat halinde daire almayı düşünenlerin, mutlak suretle arsa payı karşılığı inşaat yapım sözleşmesini detaylı incelemelerini tavsiye eden Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod şunları söyledi: "Kat karşılığı sözleşmeden doğacak ihtilaflar, direk olarak alıcıyı da etkilemekte, bir yığın mağduriyete sebep oluyor. Ev aldığınız yüklenici firmaya ödediğiniz meblağın tamamını, örneğin 300 bin TL aldıysanız, tapu harçlarında, tapu muamelesinde mutlaka ödediğiniz miktarı yazdırınız. Aksi durumda kat irtifakında arsa tapusu üzerinden satışlarda, harçlandırmalar düşük tutulduğundan, mahkemeye gittiğinizde, tapuda eğer satış fiyatı 100 bin TL gösterilmişse mahkeme davayı bu tutar üzerinden hükme bağlayabilir" diye konuştu.

Proje lansman dönemleri, daire satın almak için en iyi zamandır!

Yatırım yapmak isteyenlerin özellikle projelerin satışa çıktığı ilk zamanları kollayarak bu zamanlar alım yapmalarını öneren Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod, konut projelerinde satış stratejisinin inşaat süresince belirli zaman dilimi veya belirli bir satış sayısı yakalandığında fiyat artışı yapmak olduğunu ifade etti. Philip Skorochod, bir projenin lansmanı zamanında konut alan bir kişinin proje tamamlandığında minimum %50-60 oranında prim sağlayacağını da söyledi. Tabi eğer topraktan ev alacaksanız bunu garantili projelerden ve kendini teslim ettiği konutlarla ispat etmiş firmalardan almanın önemine değindi.

Yatırım yapmak isteyenlerin tercihleri küçük alanlı konutlar!

Yatırım yapmak amacı ile konut alacakların küçük alanlı konutlara yatırım yapmalarını öneren Philip Skorochod, özellikle Beylikdüzü'nde birçok projede çok sayıda 1+0 ve 1+1 konut sayısı olduğunu belirterek; satıcı firmalar açısından da ''Satış hızına baktığımız zaman da bu tip konutların çok daha hızlı satıldığı görülmektedir. Bunun en önemli sebebi kuşkusuz konutun fiyatının satın alma gücünü desteklemesidir. Küçük alanlı konutların ilk el satış hızları oldukça başarılıdır ve kira dönüşümleri de daha iyidir.'' dedi.

Konut Projeleri Pazarlama Sektörünün Öncüsü: Universal21

Universal 21 İstanbul gayrimenkul piyasasındaki en büyük proje pazarlama şirketlerinden biri olarak biliniyor. Çok uluslu bir şirket olan Universal21, yerel piyasada birçok konut projesinde binlerce gayrimenkulün satışını üstlenmiş. İstanbul'u birkaç yıl önce dünya çapındaki yatırımcılara tanıtmış ve toplam kira yönetimi – kira garantili daire satışı sistemini uygulamaya başlamış. Bu sistemde, yatırımcı tarafından alınan gayrimenkuller döşeme ve dekorasyonu yapılmış şekilde anahtar teslim olarak sunulmuştur.

Kaynak: Bültenler / Emlak

İstanbul Emlak Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title