Haberler

İnşaası biten İlköğretim Okulu Hizmete Açıldı

Güncelleme:

T.C. MEB Toros Tarım Necati Akçağlılar İlköğretim Okulu eğitime açıldı.

Tekfen Holding kurucu ortaklarından Necati Akçağlılar anısına Adana'nın Ceyhan ilçesi Sarımazı kasabasında inşa edilen T.C. MEB Toros Tarım Necati Akçağlılar İlköğretim Okulu, yeni eğitim ve öğretim yılının başladığı 17 Eylül, Pazartesi günü düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

T.C. MEB Toros Tarım Necati Akçağlılar İlköğretim Okulu eğitime açıldı

Sorumluluk sahibi bir kuruluş olarak başta eğitim olmak üzere hemen her alanda toplumsal gelişimin sağlanmasına duyarlılıkla yaklaşan Tekfen Holding, yapımını üstlendiği eğitim kurumları ile Türkiye'nin aydınlık geleceğine katkıda bulmaya devam ediyor. Tekfen Holding kurucu ortaklarından Necati Akçağlılar anısına Tekfen Vakfı tarafından Adana'nın Ceyhan ilçesi Sarımazı kasabasında inşa edilen T.C. MEB Toros Tarım Necati Akçağlılar İlköğretim Okulu, 17 Eylül Pazartesi günü düzenlenen bir törenle hizmete girdi.

T.C. MEB Toros Tarım Necati Akçağlılar İlköğretim Okulu'nun açılışı nedeniyle düzenlenen törene Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı, Sarımazı Belediye Başkanı Erol Kahraman, Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cansevil Akçağlılar, Tekfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Erhan Öner, Tekfen Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Kumcu ve Toros Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Esin Mete'nin yanı sıra il ve ilçelerden çeşitli kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Türk gençlerimin eğitimini önemsiyoruz

T.C. MEB Toros Tarım Necati Akçağlılar İlköğretim Okulu'nun açılışı töreninde konuşan Tekfen Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Kumcu, Türk gençlerinin başarılı olması kadar, dürüst, ahlaklı birer birey olarak yetişmelerine büyük önem verdiklerini belirterek, "Felsefemiz, karşılıklı güven ve sorumluluk bilinci üzerine kurulu. Gençlerimiz bize iyi birer öğrenci olma sözü verirken, vakıf olarak biz de onları yarı yolda bırakmayacağımızın sözünü veriyor ve gençlerimizi eğitimleri boyunca destekliyoruz. Çünkü biliyoruz ki, en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır" dedi.

Gençlerimizin yüksek standartlarda eğitim almasına destek oluyoruz

Ercan Kumcu : "Eğitime verdiğimiz önem ve bölgeye olan gönül bağımız nedeniyle Sarımazı'da bir okul inşa etme projesini sadece bir görev olarak değil, kurumsal sosyal sorumluluğumuzun bir parçası olarak ayrıca büyük bir mutlulukla kabul ettik. Çocuklarımız, Milli Eğitim Bakanlığı'mızın belirlediği yüksek standartlara uygun, çağdaş, pırıl pırıl ve yepyeni bir ortamda bundan böyle eğitimlerini sürdürecekler."

Necati Akçağlılar, başarılı olmak için kararlı olunması gerektiğine inanırdı

Törende konuşan Toros Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Esin Mete, T.C. MEB Toros Tarım Necati Akçağlılar İlköğretim Okulu'nun kendileri açısından yeni bir sevinç ve gurur kaynağı olduğunu söyledi. Mete: "Tekfen Holding'in ve Toros Tarım'ın kurucularından Necati Akçağlılar, üretmeye, işe, emeğe ve eğitime gönül vermiş bir insandı. Bugün aramızda olup buradaki gurur ve sevincimize ortak olsaydı, eminim çok mutlu olurdu. Necati Akçağlılar'ın başarı için öğütlerini burada bir kez daha hatırlatmak istiyorum: Kararlı olun, hedefinizi belirleyin, başarısızlıktan yılmayın, doğruluktan şaşmayın, çok okuyun, çok çalışın" dedi.

Eğitim ülkemizin hayati önceliklerinden biri olmalı

Mesleki eğitimlerin yanında, faaliyet gösterdikleri bölgelerde, Türkiye'nin geleceği olan gençlerin daha iyi eğitim koşullarına kavuşturulması için de ellerinden gelen katkıyı sağladıklarını vurgulayan Esin Mete : "Ulu önder Atatürk, okulun önemini, "İlim ve fen çalışmalarının merkezi okuldur. Bundan dolayı okul lazımdır. Okul adını hep beraber hürmetle, saygıyla analım," sözleriyle dile getirmiştir. Ülkemizin her köşesinde okullar kurulması ve çocuklarımızın bu okullarda geleceğe hazırlanması, ülkemizin en hayati önceliklerden biridir" diye konuştu.

T.C. MEB Toros Tarım Necati Akçağlılar İlköğretim Okulu

Tekfen Vakfı tarafından Adana Ceyhan Sarımazı kasabasında anasınıfı ile 1-8 sınıfların eğitim alabileceği şekilde inşa edilen T.C. MEB Toros Tarım Necati Akçağlılar İlköğretim Okulu toplam 477 öğrenciye kapılarını açıyor. T:C. MEB Toros Tarım Necati Akçağlılar İlköğretim Okulu'nun bünyesinde 28 derslik, fen ve bilgisayar laboratuvarı, kütüphane ile basket ve voleybol sahası yer alıyor.

Necati Akçağlılar (1924-2011)

Tekfen Holding Kurucu Ortaklarından Necati Akçağlılar, 22 Mayıs 1924'te İzmir'de, şehrin tanınmış peynir imalatçılarından Süleyman Akçağlılar'ın oğlu olarak dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini İzmir'de tamamlayan Akçağlılar, üniversite eğitimine 1945 yılında Illinois Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği bölümünde devam etti. 1948 yılında lisans eğitimini tamamlayan Necati Akçağlılar, aynı üniversitenin araştırma merkezinde asistanlık yaparak yüksek lisans öğrenimine devam etti. 1950 yılında yüksek mühendis diplomasını alan Necati Akçağlılar, mezun olduktan sonara ilk olarak Florida'da Amerikan Karayolları Müdürlüğü'nün Tallahassee'deki merkezinde Proje Mühendisi olarak bir buçuk yıl çalıştı. Daha sonra New York'ta Chemical Construction Co. adlı şirkette altı boyunca Proje Mühendisi olarak görev yaptı. Ardından 1952 yılında istihkâm okuluna bağlı bir taburda askerlik görevine başlayan Necati Akçağlılar, askerlik görevi sırasında NATO projelerinde görevlendirilmek kısa bir süre sonra Bayındırlık Bakanlığı'nın emrine verildi.

Askerliği hizmeti döneminde bir süre NATO tesislerinin yapımında çalışan Necati Akçağlılar, bu sürecin sonunda Bayındırlık Bakanlığı bünyesinde hava meydanlarının inşaatından ve akaryakıt boru hatlarının yapımından sorumlu olan Hava Meydanları ve Akaryakıt Tesisleri İnşaat Reisliği'nde akaryakıt tesislerinden sorumlu daire başkanı olarak çalışmaya başladı. Bayındırlık Bakanlığı bünyesinde çalıştığı dönemde Feyyaz Berker ve Nihat Gökyiğit tanışan Necati Akçağlılar, oluşan dostluklarını diğer iki ortağı ile birlikte Tekfen çatısı altında 50 yıl sürecek bir ortaklığın temellerine imza attı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Necati Akçağlılar Toros Tarım Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title