Haberler

İnovalig'in "İnovasyon Stratejisi" Ödülü Arçelik'in

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik AŞ Genel Müdürü Çakıroğlu: "Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında birbirinden değerli 3 ödüle layık görülmenin gururunu yaşıyoruz"

Arçelik AŞ, Türkiye'nin ilk inovasyon geliştirme programı olan İnovaLig İnovasyon Liderleri Ödül Töreni'nde "İnovasyon Stratejisi" kategorisinde şampiyon olarak ödüle layık görüldü.

Arçelik'ten yapılan açıklamaya göre şirket, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası'ndan 3 ödülle döndü.

Etkinlik çerçevesinde "Ar-Ge Liderliği" ve "Teknoloji Geliştirmede Liderlik" ödüllerine layık görülen şirket, Türkiye'nin ilk inovasyon geliştirme programı İnovaLig İnovasyon Liderleri Ödül Töreni'nde de "İnovasyon Stratejisi" kategorisinde şampiyon oldu.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik AŞ Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

TİM'in, uluslararası yönetim danışmanlığı firması A.T. Kearney işbirliğiyle gerçekleştirdiği Türkiye'nin ilk inovasyon geliştirme programı İnovaLig'de şirketler hem inovasyon yetkinlikleri bazında yarışıyor, hem de inovasyon kültürlerini interaktif bir platformda geliştirme fırsatı buluyor.

İnovaLig'de yer alan firmalar hem Türkiye, hem de Avrupa standartlarında inovasyon karnelerini elde etmiş oluyor. Söz konusu programın benzerlerinden en büyük farkı, inovasyon yetkinlikleri değerlendirmesinde A.T. Kearney'nin IMP3rove metodolojisinin kullanılması ve bir inovasyon programının ilk kez böylesine geniş bir çapta ve ulusal boyutta uygulanması.

Yarışmaya katılan firmalar 5 kategoride değerlendirildi. İki aşamalı gerçekleşen ödül sürecinde her kategoride ilk 10'a giren toplam 50 firmaya yapılan ziyaretler sonrası her kategorinin ilk 5 firması belirlendi ve jüri değerlendirmesi sonucu her kategoride ödüle layık görülen şirketler seçildi.

"Şirketimizde inovasyon yönetimini doğrudan genel müdüre bağlı olan İnovasyon Direktörlüğü yürütüyor"

Levent Çakıroğlu, Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında birbirinden değerli 3 ödüle layık görülmenin gururunu yaşadıklarını bildirdi.

Arçelik'in inovasyon konusunda Türkiye'deki girişimlere liderlik yaptığını ve inovasyon ekosisteminin kurulmasına destek olduğunu vurgulayan Çakıroğlu, inovasyonun Arçelik'in stratejisi ve iş modelinde çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.

Global vizyonlarını destekleyen stratejilerinin odağında inovasyonun yer aldığını aktaran Çakıroğlu, "İnovasyonu şirket kültürünün ve iş yapış tarzının önemli ve ayrılmaz bir unsuru haline getiren Arçelik A.Ş. her aşamada geliştirdiği inovatif çözümler ile sektörde fark yaratıyor" ifadelerini kullandı.

Arçelik'te inovasyonu, ürünle sınırlandırmadıklarını ve tüm süreçlerde inovatif yaklaşımları hayata geçirdiklerini ifade eden Çakıroğlu, şirket stratejilerinin ana taşıyıcılarını marka, tasarım, kalite, teknoloji ve inovasyon olarak ifade ederken, inovasyonu teknolojiden ayrı olarak belirttiklerinin altını çizdi.

Şirketlerinde inovasyon yönetiminin farklı birimlerde çalışan ekiplerin bir araya geldiği ve doğrudan genel müdüre bağlı İnovasyon Direktörlüğü'nün yürüttüğü bilgisini veren Çakıroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Böylelikle inovasyonun, şirket ajandamızdaki önceliğini daha da görünür kılıyoruz. Bunun da ötesinde, yenilikçi fikirlerin sistematik olarak ve daha hızlı değerlendirileceği ortamı sağlıyoruz. Arçelik A.Ş.'de inovasyon, teknolojideki yenilikler ve Ar-Ge faaliyetlerinin yanı sıra, pazarlardaki çalışmalardan da tetikleniyor ve inovasyon süreçlerinde pazar analizleri önemli yer tutuyor. Farklı coğrafyalarda, tüketicilerin alışkanlıklarını ve yaşam tarzlarını yerinde inceliyoruz. Ev ziyaretleri ve etnografik araştırmalar bu amaçla kullandığımız yöntemlerden bazıları. Öğrendiğimiz her şeyi ürünlerimize yansıtarak, tüketicilerin beklentilerini en iyi şekilde karşılayacak, hatta ötesine geçecek ürün ve hizmeti geliştirmek üzere yenilikçi fikirleri değerlendiriyoruz.

Kendi Ar-Ge kaynaklarımızın yanı sıra, üniversiteler ve araştırma kuruluşları ile teknoloji geliştirme çalışmaları ve yoğun işbirlikleri yapıyoruz. Böylece inovasyon süreçlerimizde çok yönlü hareket edebiliyor, daha hızlı sonuçlar alıyoruz. Hem yurt içinde hem de yurt dışında inovasyon ile ilgili pek çok önemli organizasyonda yer alıyoruz. Örneğin, açık inovasyon platformlarından faydalanıyoruz. Erken aşama teknoloji avcılığı yapıyoruz. Rekabette bizi farklılaştıracak yeni ürünler, ürün özellikleri ve iş alanları konusundaki inovasyon çalışmalarımızda hızımızı arttırmaya ve yenilikçi fikirlerin yeşermesine fırsat vermeye önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızın ödüllerle taçlandırılması bizi son derece mutlu ediyor." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Koç Holding Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title