Haberler

İnönü Üniversitesi'nde Toplu Mezuniyet Töreni

Malatya İnönü Üniversitesi’nde, toplu mezuniyet töreni düzenlendi.

Malatya İnönü Üniversitesi'nde, toplu mezuniyet töreni düzenlendi. Aile ve öğrencilerin stada sığmadığı program ilgi gördü.

İnönü Üniversitesi Stadyumu'nda düzenlenen 2013-2014 akademik yılı mezuniyet töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, "13 fakülte, 5 enstitü, 3 yüksek okul, 1 konservatuar, 12 meslek yüksek okulu 23 araştırma ve uygulama merkezinde 34 bin öğrencimizin yaklaşık 6 bini okullarından mezun oluyor. Bu yılki mezunlarımızı da dahil edersek, 39 yıldır 90 bin öğrencimizi mezun etmiş oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Mezun olan öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Rektör Çelik, "Kendinizi geliştirmek için büyük caba sarf ediniz. Çok çalışınız, dana fazla yayın yapınız daha fazla proje üretiniz, üniversitemizi geliştirmenizi kendinize dert edininiz" dedi.

Dönem birincisi Matematik bölümü öğrencisi Remziye Özcan da konuşmasında, "Gençlik geleceğin tohumudur" diyerek, "Üniversiteden mezun olmanın sadece diplomadan ibaret olmadığını biliyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra; Vali Vekili Ahmet Sait Kurnaz, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Vekili Ertan Mumcu, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, rektör yardımcıları, diğer ilgili ve yetkililer başarılı öğrencilere diplomalarını ve hediyelerini verdi. Bu arada, İnönü Üniversitesi Stadyumu'nu dolduran öğrenci yakınları ise çocukları gibi kendilerinin de heyecanlı olduğunu belirtirken, mezun olan öğrenciler de mikrofona yaptıkları konuşmada, mutlu olduklarını dile getirdiler ve kendilerini yetiştiren öğretmenlerine teşekkür ettiler.

2013-2014 akademik yılı sonunda, 6 bin'e yakın öğrencinin mezun olduğu program sonunda öğrencilerin keplerini havaya atmaları ise ayrı bir heyecan oluşturdu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cemil Çelik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title