Haberler

İnönü'de Doğaya Bin Keklik Salındı

Eskişehir’in İnönü ilçesinde doğaya bin keklik salındı.

Eskişehir'in İnönü ilçesinde doğaya bin keklik salındı.

Çalışma, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) Eskişehir Şube Müdürlüğü tarafından 2015 yılı Doğaya Kanatlı Hayvan Yerleştirme programı kapsamında yapıldı. Avcılar Derneği ile yapılan ortak çalışmalar sonucunda keklikler, Aşağı Kuzfındık mahallesinde doğaya salındı. Eskişehir Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ergün Selvi'nin davetiyle çalışmaya, İlçe Kaymakamı Selman Erdoğan, İlçe Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, İlçe Garnizon Komutanı Rafet Balum, Avcılar Derneği üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Alana yerleştirilen kekliklerin 2 hafta boyunca takip edilerek adapte olmalarının sağlanacağı belirtildi. Keklik salınan bölge 3 yıl süreyle avlanmaya kapatılırken, korunmanın Eskişehir Şube Müdürlüğü, Dereyalık, Aşağı ve Yukarı Kuzfındık mahalleleri ile Avcılar Derneği arasında yapılan protokol çerçevesinde ortaklaşa gerçekleştirileceği kaydedildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Parklar Genel Müdürlüğü Eskişehir Avcılar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title