Haberler

İnönü Ailesi Galeri Uray'da Buluştu

Çankaya Belediyesi'nin Ankaralı sanatseverler tarafından büyük ilgi ile takip edilen 'Lozan'dan Cumhuriyet'e İsmet İnönü Sergisi' vatandaşların yanı sıra siyasetçileri de ağırlamaya devam ediyor.

Çankaya Belediyesi'nin Ankaralı sanatseverler tarafından büyük ilgi ile takip edilen 'Lozan'dan Cumhuriyet'e İsmet İnönü Sergisi' vatandaşların yanı sıra siyasetçileri de ağırlamaya devam ediyor.

Çankaya Belediyesi'nin Hizmet Binası'nda yaşama geçirdiği Galeri Uray'da açılan ve ilk kez kullanılan yeni medya tekniği uygulaması ile büyük beğeni toplayan sergiyi, İnönü ailesinden İsmet İnönü'nün kızı ve aynı zamanda İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, İsmet İnönü'nün torunu CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, CHP İstanbul Milletvekillerinden Oktay Ekşi ve Binnaz Toprak'a gezdiren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık aynı zamanda Galeri Uray hakkında bilgi verdi.

Küratörlüğünü Prof. Dr. Zafer Toprak'ın sergi tasarımını Çağdaş Arpaç'ın editörlüğünü Dr. Fatma Türe'nin yaptığı sergi İsmet İnönü ve İç Politika, İsmet İnönü ve Dış Politika, Lozan Antlaşması ile Çocuklar için ayrılan bölümden oluşuyor.

Türkiye'de ilk kez Çankaya Belediyesi Galeri Uray'da açılan ve İsmet İnönü'nün yaşamından kesitler sunan sergide milletvekilleri video enstalasyonlar ile zenginleştirilen fotoğrafları ve belgeleri ilgiyle incelediler.

Lozan Barış Antlaşması'nı imzalayan devlet adamlarının yer aldığı fotoğrafta Fransa adına antlaşmaya imza atan general Maurice Cesar Joseph Pelle'nin CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi ile benzerliği konuklar arasında tebessüm yarattı.

Sergide çocuklar için de bir bölüm ayrılırken konuklar yönetmenliğini İsmet İnönü'nün torunu CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan'ın kızı elektrik-elektronik mühendisi Ece Bilgehan'ın yaptığı 3 D Lozan Antlaşması animasyon filmini izlediler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi İsmet İnönü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title