Haberler

İnönü Ailesi Galeri Uray'da

Çankaya Belediyesi Galeri Uray, önümüzdeki günlerde açılacak "Lozan'dan Cumhuriyet'e İsmet İnönü" sergisi için hazırlık yapan İnönü Vakfı Başkanı Özden'i ağırladı.

Çankaya Belediyesi Galeri Uray, önümüzdeki günlerde açılacak " Lozan'dan Cumhuriyet'e İsmet İnönü" sergisi için hazırlık yapan İnönü Vakfı Başkanı Özden'i ağırladı.

Lozan Antlaşması'nın 90. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlama hazırlığı içinde olan İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker ve kızı Nurperi Özlen, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve kapatılan Değirmendere eski Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın eşliğinde Galeri Uray'ı gezdi.

Lozan Antlaşması'nın 90. yıl dönümü dalayışıyla kapsamlı bir sergiye ev sahipliği yapacak olan Galeri Uray'da mekan incelemesi yapıp Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRHD) tarafından açılan Barış temalı sergiyi gezdiler. Sergide yer alan sanatçı Ozan Sağdıç'ın çektiği İsmet İnönü fotoğrafı önünde fotorafın çekildiği döneme dair anılarını anlatan Toker, Galeri Uray'ın kent merkezinde önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade etti.

LOZAN'DAN CUMHURİYETE İSMET İNÖNÜ SERGİSİ'NDE NELER VAR

Tarihin bir dönemini aydınlığa çıkaran İnönü Vakfı'nın arşivlerindeki belge ve fotoğraflardan oluşan " Lozan'dan Cumhuriyet'e İsmet İnönü" sergisi, Lozan'ın imzalanmasından Cumhuriyetin ilanına, erken Cumhuriyet yıllarından, iç ve dış politikaya kadar çeşitli toplumsal, ekonomik ve kültürel dönüşümleri İsmet İnönü ekseninde gözler önüne seriyor.

Küratörlüğünü Prof. Dr. Zafer Toprak'ın, tasarımını Çağdaş Arpaç ve Dr. Fatma Türe'nin yaptığı, yeni medya teknolojileriyle düzenlenmiş sergide ziyaretçiler, dokunmatik ekranlar, video enstalasyonlar aracılığıyla interaktif olarak belge ve fotoğraflara ulaşabilecek ve detaylı olarak inceleyebilecek.

Sergi, 4 ana bölümden oluşuyor: "İsmet İnönü'nün Yaşamı", "Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü", "Lozan Konferansı ve Antlaşması", "İsmet İnönü ve İç Dış Politika."

"Lozan'dan Cumhuriyete İsmet İnönü" sergisinde çocuklar için de ayrılmış bir bölüm de var. Bu bölümde de "Zamanda Yolculuk" başlıklı özel hazırlanmış üç bilgisayar oyunu, 10 dakikalık bir çizgi film animasyon yer alıyor.

Çankaya Belediyesi Galeri Uray'da, 8 Ekim 2013'te açılacak sergi 8 Aralık'a dek izleyici ile buluşacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çankaya Belediyesi Bülent Tanık İsmet İnönü Lozan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title