Haberler

İnlerine De Kilit Vuruluyor

Güncelleme:

Geçtiğimiz hafta Türkiye'deki mevcut anayasal düzeni değiştirmek ve halkın iradesiyle seçilmiş cumhurbaşkanı ve hükümeti devirmek amacıyla başlatılan kanlı askeri darbe yine cumhurbaşkanı, hükümet ve halkın dik duruşuyla püskürtülmüştü. Paralel Devlet Yapılanması (PDY) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının bu kanlı girişiminde 246 kişi hayatını kaybederken 2 bin 185 vatandaş da yaralandı. Darbe girişimi dolayısıyla başlatılan soruşturmalar kapsamında aralarında asker, polis, hakim, savcı, kaymakam ve kamu görevlilerinin bulunduğu 12 bin 652 kişi gözaltına alındı.
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 292'si polis, 3 bin 649'u asker, bin 559'u hakim ve savcı, 20'si mülki idare amiri ve 93'ü ise sivil olmak üzere 5 bin 613 kişi çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandı. Tutuklanan askerlerden 121'ini generaller oluşturuyor.
Adliyeye sevk edilenlerden 589 kişi hakkında adli kontrol kararına hükmedilirken, 224 kişi serbest bırakıldı. 6 bin 226 kişinin ise gözaltındaki işlemleri devam ediyor. Darbe girişiminde bulunanlardan 24'ü ölü, 49'u da yaralı olarak ele geçirildi.

PEKİ, URFA'DA DURUM NASIL?
Şanlıurfa Valiliği kentte değişik unvan ve pozisyonlarda görevli toplam kaç kişinin açığa alındığını açıkladı. 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız sonuçlanmasının ardından başlatılan operasyonlarda Şanlıurfa'da da çok sayıda kişi görevden alındı. Konuya dair yazılı açıklama ise Şanlıurfa Valiliği'nden geldi. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna adına basından sorumlu Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Çelikkaya'nın yaptığı açıklamaya göre 22 Temmuz 2016 tarihi itibariyle Şanlıurfa'da değişik unvan ve pozisyonlarda görevli toplam 692 kamu görevlisi açığa alındı.

35 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI
Askeri darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Şanlıurfa Adliyesinde görevli 42 hakim ve savcı gözaltına alındı. Sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen hakim ve savcılar, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Şüphelilerden 7'si Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılırken 35'i hakkında tutuklama kararı çıktı.

137 POLİS TUTUKLANDI
Şanlıurfa'da, FETÖ darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 50 polis daha tutuklandı.
Alınan bilgiye göre, darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında rütbelilerin de bulunduğu İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polislerden 50'sinin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklandı. Kentte tutuklanan polis sayısı böylece 137'ye ulaştı.

OSM'NİN KAPISINA KİLİT VURULDU
Darbe girişiminin ardından toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) sonrası alınan Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ile Şanlıurfa'da hizmet veren aralarında OSM Ortadoğu Hastanesinin de bulunduğu 10 hastane ve tıp merkezi kapatıldı. Kapatılan hastanelerin isimleri şöyle: Özel Ailemiz Tıp Merkezi, Özel Anadolu Göz Hastalıkları Dal Merkezi, Özel Baran Tıp Merkezi, Özel Doğa Tıp Merkezi, Özel Harranmed Kadın Hastalıkları ve Doğum Dal Merkezi, Özel Kurtuluş Dahiliye Merkezi, Özel OSM Ortadoğu Hastanesi, Özel Ufuk Tıp Merkezi, Özel Urfa FTR Dal Merkezi, ÖZEL Uzmanlar Tıp Merkezi.

OKULLAR DA KAPATILDI
Yürütülen operasyonlar kapsamında FETÖ'ye ait olan okul ve dernekler de kapatıldı. İşte kapatılan okulların ve derneklerin listesi:
Özel Çağlayan İlkokulu
Özel Çağlayan Ortaokulu
Özel Çağlayan Murat Anadolu Lisesi
Özel Çağlayan Murat Fen Lisesi
Özel Çağlayan Baran İlkokulu
Özel Çağlayan Tevhide Hatun Anadolu Lisesi
Özel Tevhide Hatun Fen Lisesi
Özel Çağlayan Gül Aydın Mirkelam İlkokulu
Özel Çağlayan Baran İlkokulu
Özel Çağlayan Tevhide Hatun Anadolu Lisesi
Özel Çağlayan Gül Aydın Mirkelam Ortaokulu
Özel Çağlayan Ömer Türkmen Ortaokulu
Özel Çağlayan Baran Ortaokulu
Özel Ortadoğu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Özel Nilüfer Yenişehir Ortaokulu
Özel Viranşehir Erdem Ortaokulu
Özel Şanlı Dicle Temel Lisesi

DERNEKLER
Baran Sağlık ve Eğitim Vakfı
Berdüsselam Çalışanlar Derneği
Şanlıurfa Girişimci İş Adamları Derneği
Siverek Aktif İş Adamları Derneği
Şanlıurfa Teknik Elemanları Derneği
Özel Murat Lisesi Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Şanlıurfa Yağmur Eğitim ve Kültür Derneği
Divan Şanlıurfa Kültür Eğitim Derneği
Harran Üniversitesi Mezunları Dayanışma Derneği
GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği
Karaköprü Fatih Sultan Mehmet Camiini Geliştirme Derneği
Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Şanlıurfa Şubesi
Suruç Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği
Viranşehir Eğitim Gönüllüleri Derneği
Birecik Eğitim Gönüllüleri Derneği
Damla Kadın Aile ve Çocuk Derneği
Hilvan Eğitim Gönüllüleri derneği
Suruç Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Şanlıurfa Emekli Din Görevlileri Derneği
Şanlıurfa Köylerini Kalkındırma Derneği
Şanlıurfa FEM Feza Mezunları Derneği
Tomurcuk Eğitim ve Kültür Gençlik Derneği


512 MEB ÇALIŞANI UZAKLAŞTIRILDI
FETÖ darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Şanlıurfa'da 512 milli eğitim personeli de açığa alındı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Şanlıurfa kent merkezi ile ilçelerde görevli ve aralarında öğretmen, memur ile usta öğreticilerin de bulunduğu 512 milli eğitim personeli görevinden uzaklaştırıldı, 3 özel okul da kapatıldı.

100'ÜN ÜZERİNDE DİN GÖREVLİSİ
Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık düzenlediği basın toplantısında 100'ü aşkın din görevlisinin açığa alındığını ifade etti. Açığa alınanlar arasında 4 ilçe müftüsü, imam, müezzin ve Kur'an kursu eğitmenleri bulunuyor. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title