Haberler

İnkılap Vapuru "Eğitim Müzesi" Oluyor

Yalova Belediye Başkanı Koçal, "İnkılap Vapuru ile ilgili hukuki süreç bitti.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "İnkılap Vapuru ile ilgili hukuki süreç bitti. Burayı belediye olarak istediğimiz şekilde hizmete açma şansımız var" dedi.

Koçal, Yalova Belediyesi Encümen Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, turizm ile ilgili yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Yalova'nın sahip olduğu çevresel ve doğal güzelliklere zarar vermeden istihdam alanlarını çoğaltmanın önemine dikkati çeken Koçal, "Yalova'nın yüzde 25'i esnaf, esnafın gelirlerinin yükselmesi için 3 sektörün önemini sürekli anlatıyoruz. Bunlardan bir tanesi turizm sektörü. Yalova, Türkiye'nin en güzel coğrafyası. Turizmin nasıl bu kentte var olacağıyla ilgili bir planlama çalışmasını yıllardır yürütüyoruz" diye konuştu.

Turizmin sadece tesisten ibaret olmadığını dile getiren Koçal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yalova 2 milyon turisti ağırlayabilir diye düşünüyoruz. Bunun da Yalova ekonomisine katkısı 400 milyon dolar gelir. Bu da Yalova esnafı, ticareti için önemli bir potansiyel. Sadece tesisle bu iş olmaz. Muhakkak Yalova'da turistin para harcamasını sağlayan altyapının yapılması gerekiyor. Biz yıllardır fotoğrafı tamamlamaya çalışıyoruz. Bunun için önce dünyadaki turizm şehirlerinin yaptığı bir yöntemle, şehre gelen turistin şehirde para harcamasını sağlayacak en önemli unsurlardan birisi müzelerdir. 14 müzeyi yapmaktaki amacımız Yalova'ya hedef koyduğumuz turist hedefindeki 2 milyon kişinin Yalova'da dolaşarak para harcamasını sağlamak. 18 tane köşemiz var. Geofit Bahçesi de Türkiye açısından önemli bir nokta olacak. Hem peyzaj düzenlemesi hem de 400 bine yakın gen bankası oluşturulacak."

Koçal, yıllardır çeşitli nedenlerle Yalova sahilinde atıl şekilde duran İnkılap Vapuru'na ilişkin, şu bilgileri verdi:

"Eğitim Müzesi hedeflerimizden bir tanesiydi. Sultan Ahmet'te ufak bir Eğitim Müzesi var. Bizim yapacağımız geniş çaplı olacak. Eğitim Müzesi'nde bugüne kadar eğitim sürecinde kullanılan araçlar olacak. İnkılap Vapuru ile ilgili hukuki süreç bitti. Burayı belediye olarak istediğimiz şekilde hizmete açma şansımız var. Burada arkadaşlarla konuştuk. Buranın 2'nci katının yarısını eğitim müzesi yarısını da 400-500 metrekaresini eğitimciler lokali olarak değerlendireceğiz. Hem eğitim müzesi hem eğitimciler lokali olacak. Birinci katını ticari olarak ihaleye çıkacağız. Eğitim müzemiz inkılap vapuru içerisinde hayat bulacak. Tahmin ediyorum bir sene içerisinde yapılanması tamamlanır." - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Yakup Koçal Türkiye Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title