Haberler

İngiltere'nin En Zenginleri Listesinde Bir Türk

Güncelleme:

The Sunday Times gazetesinin yayınladığı 2015 Zenginler Listesi'nde 150 milyon sterlin servetiyle Kıbrıslı Türk iş adamı Türker Süleyman 637. sırada yer aldı.

The Sunday Times gazetesinin yayınladığı 2015 Zenginler Listesi'nde okuduğu okullardan başarıyla ayrılan ve henüz 18 yaşına girmişken kendi işini kuran ve şimdilerde 150 milyon sterlin servetiyle Kıbrıslı Türk iş adamı Türker Süleyman (61) 637. sırada yer aldı.

3 ÜLKEDE FABRİKALARI VAR

Stajyer muhasebeci olarak iş hayatına başladığında haftada 5.5 sterlin kazanan yatırımcı işadamının Türkiye, Bulgaristan ve Gürcistan'da elbise fabrikalarının olduğu ve Marks and Spencer gibi mağazalara satış yaptığına dikkat çekilirken 2013 yılında üç şirketinin 5 milyon kar yaptığı kaydedildi. Üç şirketindeki 43 milyon mal varlığının şimdi en az 75 milyon edeceği ileri sürüldü.

SAYFA SAYFA RÖPORTAJLAR

Son aylarda Dagon Den TV programının yatırımcı jürisinde yer alacağı için İngiliz basınında sayfa sayfa röportajları yayınlanan Türker Süleyman, sitesinde kendisini şöyle tanıttı:

"BABAM DENGELİ İŞİM OLSUN İSTEDİ"

"1953'de Kıbrıs'ta doğdum. 5 yaşındayken ailemle İngiltere'ye geldim. Camberwell evim oldu. Babam burada lokanta açtı. Boş vakitlerimi aile lokantamızda geçirirdim. Babamın iş disiplininden çok şey öğrendim: sıkı çalışma, kararlılık ve her zaman aileye zaman ayırmak. İngiltere'ye geldiğimde İngilizce bilmiyordum. Okulu 8 iyi derece O-Level ile bitirmeyi başardım. Babam dengeli bir işim olmasını istedi.

"18 YAŞINDA KENDİ ŞİRKETİMİ KURDUM"

Okulu bırakınca muhasebecilik stajı yaptım. Muhasebeden tatmin olmayınca, büyükannem için arkadaşlarına satması için giysiler almaya başladım. 18 yaşına geldiğimde kendi konfeksiyon şirketimi kurdum. Kingsland Models ile elbise fabrikam ile C&A, Dorothy Perkins, Dunn Stores, Topshop gibi High Street mağazalarına satış yaptım. Benim gibi Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir o zamanlar Polly Peck'i yönetiyordu. Bana yardım edeceğini söyledi. Birkaç kez buluştuk. Sonra çekildi.

DÜNYA MARKASINA SATIŞ

Ağabeyim ile Low Profile şirketini kurup Türkiye, Gürcistan ve Bulgaristan'da üretime geçtik. 2012 yılında Low Profile 2000 işçi çalıştırıyordu. 2012'de Türkiye'den En Başarılı Şirket ödülüne layık görüldük. Marks and Spencer'e de satış yapıyorduk.

1 STERLİNE ŞİRKET SATIN ALDI

2000 yılında Ralph Lauren Europe'e gömlek yaparken Jermyn Street'de tanınmış gömlekçilerden Hawes Curtis'i 1 sterline, borçlarını üstlenerek satın aldık. 2008 yılında kadın elbisesi markası Ghost'u satın aldıktan sonra şimdi iki güzel kızımla vaktimi değerlendiriyor ve işimi geliştirmeye çalışıyorum"

EN İYİ YATIRIMI!

The Sunday Times Para ekinde yaklaşık bir sayfalık röportajında Türker Süleyman'ın bir süre önce Beckham'lara High Street Kensington'daki yüzme havuzlu muhteşem evini kiraya verdiğine dikkat çekildi. Kensington'da 3.3 milyon sterline aldığı şu anda 15 milyon değeri olan evi Türker Süleyman'ın en iyi yatırımı olarak gördüğü vurgulandı.

BBC'de bu yıl sonuna doğru gösterilecek Dragons' Den programında jüride yer alacak Türker Süleyman, nasıl para kazanıldığını, iş hayatında kaybedip tekrar nasıl kazanıldığını anlatacak.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

The Sunday Times Türker Süleyman Türkiye Politika Dünya Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (5)

TORImobilWeb@haberler.com:

Bize ne

6
7
yanıtYanıtla
Trabzonlu...Mobil-ANDROID:

helal olsun

11
0
yanıtYanıtla
Mobil-IOS:

Ne turku kibrisli ymisya. Valla Ben sizin yalancinizim

3
7
yanıtYanıtla
AZIZ:

Masallah Allah daha cok versin sevindim türk olmasindan dolayi

9
0
yanıtYanıtla
Galatali mertmobilWeb@haberler.com:

Ara bul beni yardim et de bende fakirlikten kurtulayim

0
7
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title