Haberler

İngiltere'nin En Çok Kazanan Kadınının Yelkenlisi Bodrum'da

İngiltere'de 10.2 milyon euroluk servetiyle ülkenin 'en çok kazanan kadını' olarak tanınan IKOS Yatırım Şirketi'nin Yunan asıllı sahibi Elena Ambrosiadou'nun yelkenli süper lüks yatı 'The Maltese Falcon' (Malta Şahini), Bodrum'a geldi.

İngiltere'de 10.2 milyon euroluk servetiyle ülkenin 'en çok kazanan kadını' olarak tanınan IKOS Yatırım Şirketi'nin Yunan asıllı sahibi Elena Ambrosiadou'nun yelkenli süper lüks yatı 'The Maltese Falcon' ( Malta Şahini), Bodrum'a geldi. Ambrosiadou, cennet koyları gezdiği yatında güneşlendi, yakınları su sporları yaptı.

Amazon İnternet sitesi ve HP gibi firmaların hissedarı olan dünyaca ünlü ABD'li milyoner Tom Perkins'in 2006 yılında Türkiye'de yaptırıp, 100 milyon pounda IKOS Yatırım Şirketi'nin Yunan asıllı sahibi Elena Ambrosiadou'ya sattığı üç direkli, 88 metre uzunluğundaki 'The Maltese Falcon' adlı yelkenli, çıktığı Ege turu kapsamında Yunanistan'ın Rodos, Sömbeki (Simi), İstanköy (Kos) adalarının ardından bu sabah Bodrum'a gelerek Yalıkavak Koyu'na demirledi.

Dünyanın en büyük ve en modern yelkenlisi unvanına sahip olan Malta bayraklı yelkenli, daha sonra bu koyun çok kalabalık olması nedeniyle demir alıp, sırasıyla Tilkicik, Gündoğan, Demir ve Torba koylarını gezdikten sonra tekrar Yalıkavak'a dönüp, sahile yaklaşık 1 mil mesafede demirledi. Ambrosiadou, cennet koylarda yatının üzerinde uzun süre güneşlenirken, yakınları ise su sporları yaptı. Türkiyede 3 yılda yapılan yelkenli, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekti.

Dünyada ilk kez karbonfiber yelken direkleri takılan ve bir futbol sahası büyüklüğünde yelken alanına sahip olan The Maltese Falcon, 30 mile kadar sürat yapabiliyor. Atlantik Okyanusu'nu 10 günde geçebilecek kapasitedeki yatta, elektronik ortamda dokunmatik olarak tek kişi tarafından kolaylıkla yönetilebilen kare şeklinde 15 yelken bulunuyor. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Malta Kos Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title