Haberler

    İngiltere'nin AB'den Ayrılık Süreci '2017'nin Başında Başlayabilir'

    BBC'nin politika muhabirlerinden Tom Bateman bunun, ülkenin 2 yıllık AB'den ayrılık sürecinin ne zaman başlayacağına dair şimdiye kadar yapılmış en net açıklama olduğunu belirtiyor.

    BBC'nin politika muhabirlerinden Tom Bateman bunun, ülkenin 2 yıllık AB'den ayrılık sürecinin ne zaman başlayacağına dair şimdiye kadar yapılmış en net açıklama olduğunu belirtiyor. Başbakanlık Ofisi bu açıklama ardından sürecin bu yıl başlamayacağını belirtmekle yetindi ve Tusk'ın gelecek yılın başıyla ilgili aktarımını teyit etmedi.

    İngiltere'nin Lizbon Anlaşması'nın 50. maddesini işleme koymasıyla, AB'den ayrılış anlaşmasının şartlarının belirlenmesi için iki yıllık süreç de başlamış olacak. AB liderleri bugüne kadarki açıklamalarında, İngiltere'nin bu maddeyi işleme koyana kadar Londra ile gayriresmi müzakerelerde bulunulmayacağını belirtmişlerdi. Sürecin ne zaman başlayacağı konusunda büyük bir muğlaklık bulunuyordu.

    TUSK: MAY AÇIK VE DÜRÜSTTÜ

    AB liderleri, İngiltere'de 23 Haziran'da yapılan AB referandumu sonrası ilk kez, Cuma günü Slovakya'nın başkenti Bratislava'da bir araya geldi. 27 ülke liderinin katıldığı zirvede İngiltere Başbakanı Theresa May yoktu.

    Bratislava'da bir açıklama yapan Tusk, geçen hafta İngiltere'nin başkenti Londra'da May ile yaptığı görüşmeyi aktarırken "Başbakan May bana karşı çok açık ve dürüsttü" dedi. Tusk, "May 50. maddeyi bu yıl başlatmanın hemen hemen imkansız olduğunu ancak gelecek yılın belki Ocak belki Şubat ayında hazır olmasının epey mümkün olduğunu söyledi" diye konuştu.

    AB LİDERLERİNDEN BİRLİĞİ CANLANDIRMA SÖZÜ

    Bu arada zirveye katılan liderler İngiltere'nin birlikten ayrılma kararına karşın AB'nin yeniden canlandırılmasını kararlaştırdıklarını açıkladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, zirve sonrası düzenledikleri ortak basın toplantısında, bu amaca hizmet edecek bir planın 6 ay içerisinde kamuoyuna duyurulacağını söyledi.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Theresa May Bratislava Londra Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title