Haberler

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in İtalya ve Vatikan Ziyareti

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Vatikan'da Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus ile görüştü.

Günübirlik İtalya ve Vatikan ziyareti kapsamında İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ile öğle yemeğinde bir araya gelen Kraliçe 2. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Philip, ziyaretin ikinci bölümünde Vatikan'a gitti.

Kraliçe, Vatikan'da Papa 6. Paulus salonunun girişinde Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin tarafından karşılandı.

Ziyaretin devlet ziyareti olmaması sebebiyle İngiltere Kraliçesi'nin siyah renk yerine lila renginde bir kıyafetle geldiği görüldü.

Papa ile görüşmesine yaklaşık 15 dakika geciken Kraliçe'nin, Papa Franciscus'a ilk sözlerinin, "Gecikme için kusuruma bakmayın. Cumhurbaşkanı Napolitano ile keyifli bir öğle yemeğindeydim" olduğu, ruhani liderin ise "Hoş geldiniz" şeklinde yanıt verdiği belirtildi.

Papa Franciscus'un geçen yıl Katolik Kilisesi'nin 266. Papası olmasının ardından ilk kez bir araya gelen ikilinin görüşmesinin yaklaşık yarım saat sürdüğü ifade edildi.

Görüşmede, Kraliçe'nin Papa'ya viski ve biyolojik ürünler hediye ettiği, Papa'nın da 1679 yılına ait "Urbi et Orbi" konuşmasının yazılı olduğu parşömen ile kraliyet ailesinde tahtın iki numaralı varisi Prens William ve Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın geçen temmuz ayında dünyaya gelen çocuğu Prens George'a mavi dünya haritası ve bir haç hediye ettiği belirtildi.

İngiliz ve İtalyan basınına yansıyan haberlerde, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in Vatikan'da Arjantinli Papa Franciscus'u ziyaretinin İngiltere ile Arjantin'i karşı karşıya getiren Falkland Savaşı'nın 32. yıl dönümüne denk gelmesine dikkat çekilirken, görüşmeye ilişkin basına kaynaklardan yansıyan detaylarda bu konunun ikilinin gündemine gelmediği vurgulandı.

62 yıldır Birleşik Krallık tahtında bulunan ve aynı zamanda Anglikan Kilisesi'nin de başı olan Kraliçe 2. Elizabeth, bugünkü ziyaretiyle Roma'da Kraliçe unvanıyla 4. kez bir Papa ile görüşmüş oldu.

Roma'da, 1961'de Papa 23. Ioannes, 1980 ve 2000'de Papa 2. Ioannes Paulus ve 2014'de Papa Franciscus ile bir araya gelen Kraliçe 2. Elizabeth, taç giymeden önce de 1951 yılında Papa 12. Pius ile görüşmüştü.

Kraliçe, 1982 yılında Papa 2. Ioannes Paulus'u ve 2010 yılında da Papa 16. Benediktus'u Londra'da konuk etmişti.

Son olarak 2011 yılında Avustralya'yı ziyaret ettikten sonra bugünkü İtalya ziyaretine kadar hiç yurt dışına çıkmayan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, yaklaşık 5 saat süren temaslarının ardından yerel saatle 16. 30 sularında ülkesine dönmek üzere Roma'dan ayrıldı. - Vatikan

Kaynak: AA / Güncel

Vatikan İtalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title