Haberler

İngiltere, Havaalanlarında Güvenlik Önlemlerini Artırdı

Hükümet, havaalanlarında güvenlik tedbirlerinin artırılması yönünde yeni kararlar aldı.

İngiliz hükümeti, havaalanlarında güvenlik tedbirlerinin artırılması yönünde içeriği henüz kamuoyu ile paylaşılmayan yeni kararlar alındığını açıkladı.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İngiliz hükümetinin uluslararası ortakları ile müşterek şekilde havacılık güvenliğini düzenli olarak gözden geçirdiği belirtildi. Açıklamada, "Uçuş güvenliğimizi artırmak için bazı kararlar aldık. Bilinen sebeplerle bu değişikliklerin detayı üzerine yorumda bulunmayacağız" ifadeleri kullanıldı.

Uygulanacak güvenlik tedbirlerinin, yolcuların büyük kısmı için "ciddi bir aksamaya" yol açmayacağı ifade edilen açıklamada, "önemli seviyedeki tehdit derecesinde ise herhangi bir değişiklik olmayacağı" vurgulandı.

Havaalanı güvenlik tedbirlerinin önemine işaret edilen açıklamada, "Halkın emniyeti ve güvenliği bizi en yüksek derecede ilgilendirmektedir. İngiltere dünyanın bazı en güçlü uçuş güvenlik tedbirlerine sahip. Halkın güvenliğini sağlandığından emin olmak için gereken bütün adımları da atmaya devam edeceğiz" ifadesi yer aldı.

İngiliz yayın kurumu BBC ise özellikle Birleşik Krallık'tan ABD'ye doğrudan uçuşların yapıldığı havaalanlarında güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu.

ABD terörle mücadele yetkilileri de dün, terör örgütü El-Kaide'nin Suriye ve Yemen'deki uzantılarının "güvenlik taramasında saptanmadan havalimanlarından geçebilecek bombalar" üzerinde çalıştıklarının belirlenmesinin ardından güvenlik önlemlerini artırma kararı aldıklarını açıklamıştı. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

Ulaştırma Bakanlığı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title