Haberler

    İngiliz Sterlini Düşünce En Çok Parası Değerlenen Japonya Endişelendi

    Güncelleme:

    İngilizlerin AB'Den çıkma kararı sonrası, Sterlin Japon yeni karşısında yüzde 8, Euro ise yüzde 4 değer kaybetti. Parası aşırı değerlenen Japon hükümeti bugün acil toplantı kararı aldı.

    İngiltere'nin tarihi kararının ardından İngiliz sterlini dolar karşısında son 30 yılın en düşük seviyesine geriledi.

    Yatırımcılar ise Avrupa'daki belirsizliklerin etkisiyle paralarını dolar, altın ve Japon yeni gibi güvenli limanlara çevirdi.

    Para birimleri arasında en çok değerlenen ise Japon yeni oldu.

    İngiliz sterlini Japon yeni karşısında yüzde 8, Euro ise yüzde 4 değer kaybetti ve üç buçuk yılın en düşük seviyesine geriledi.

    JAPONLAR ACİL TOPLANDI

    Para birimindeki hızlı değerlenmenin etkisiyle Japon hükümeti bugün acil toplantı kararı aldı.

    Toplantıda yendeki aşırı değerlenmeye karşı hamlelerin tartışılacağı ifade ediliyor.

    MÜDAHALE GELEBİLİR

    Yetkililerin bugünkü toplantısında yendeki değerlenmeyi engellemek adına piyasa müdahalesinin gerçekleşebileceği ifade ediliyor.


    YENDEKİ YÜKSELİŞ NE ANLAMA GELİYOR?

    Peki yendeki yükseliş Japon hükümeti için neden kötü haber?

    Japonya'nın ekonomisini büyütmek için daha değersiz bir yen seviyesine sahip olmasına gerekiyor. Ancak şu anda yatırımcılar güvenli liman olarak gördükleri yene daha fazla akın ediyor. Bu da para biriminin değerlenmesine neden oluyor.

    Varlık yönetim şirketi OppenheimerFunds'ın porftöy yöneticilerinen Alessio de Longis, "Şu anda risk algısı en yüksek seviyede ve Japon yeni küresel anlamda savunma para birimi olarak yerini alıyor" dedi.

    De Longis, Japon yeninin İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı almadan önce de yükselişte olduğuna işaret etti.

    Bu yükselişteki en büyük neden ise küresel ekonomideki büyüme endişelerinin artması.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title