Haberler

İngiltere'den Gerilimi Tırmandıracak Hamle: Zırhlı Araçlarını Sevk Etti

Güncelleme:

Moskova'nın askeri tatbikatlarını tehdit olarak gören NATO, Rusya sınırına askeri takviyeye devam ediyor. Bu kapsamda İngiltere Estonya'ya çok sayıda zırhlı araç sevk etti.

Ukrayna sorunu ve Doğu Avrupa'daki askeri faaliyetler nedeniyle ilişkilerinin gerildiği ve Soğuk Savaş dönemini aratmayan Rusya ile NATO arasında gerilim tırmanmaya devam ediyor.

İLK BİRLİK ESTONYA'YA ULAŞTI

Moskova'nın askeri tatbikatlarını tehdit olarak gören NATO, Rusya sınırlarında varlığını arttırıyor. Dün İngiltere'nin RAF Brize Norton havalimanından hareket eden 130 İngiliz askeri, Estonya'nın başkenti Tallin yakınlarındaki Amari havaüssüne iniş yaptı.

Askerleri İngiltere'nin Estonya Büyükelçisi Burbbear Theresa ve Estonya 1. Piyade Komutanı Albay Veiko-Vello Palm karşıladı.

İNGİLTERE ZIRHLI BİRLİKLERİNİ GÖNDERDİ

Sevkiyata devam eden İngiltere'nin zırhlı birliklerinin de yola çıktığı ve Almanya'ya ulaştığı öğrenildi. Öte yandan Fransa, Estonya'ya 300 asker, 4 Leclerc tankı, 13 VBCI piyade savaş aracı ve çok sayıda zırhlı araç yollama kararı aldı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Moskova Estonya Rusya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title