Haberler

İngiltere'deki NATO Görevi Sırasında Firar Eden Fetö'cü Albaya, Bilirkişide Sahtecilik Davası

İNGİLTERE'deki NATO karargahında görevliyken 15 Temmuz darbe girişiminden sonra firar eden; FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilen Kara Pilot Kurmay Albay Ahmet Erdoğan'ın, Balyoz Davası'nda bilirkişi olarak gerçeğe aykırı rapor düzenlediği için, gıyabında yargılandığı ortaya çıktı.

FETÖ/PDY üyelerinin geçen 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Türkiye adına İngiltere'deki NATO karargahında görevli olan Kara Pilot Kurmay Albay Ahmet Erdoğan'ın da örgütle bağlantısı olduğu ortaya çıktı. Darbe teşebbüsünün başarısızlıkla sonuçlanmasından sonra Albay Ahmet Erdoğan, İngiltere'de NATO'da görğev yaparken firar edip izini kaybettirdi. Erdoğan, 30 Eylül 2016 tarihinde de Milli Savunma Bakanlığı'nın kararıyla TSK'dan ihraç edildi.

DOSYASI SAVCILIKLAR ARASINDA DOLAŞMIŞ

Firari FETÖ üyesi askerler arasında olan Kara Pilot Kurmay Albay Ahmet Erdoğan hakkında, Balyoz davasında yargılanan emekli Tümamiral Soner Polat, Tuğgeneral Ali Demir, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, emekli Tümamiral Erdem Caner Bener, Ahmet Zeki Üçok, Emekli Tuğamiral Fatih Ilgar, Albay Mustafa Önsel'in de aralarında bulunduğu çok sayıda asker, şikayette bulundu.

Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı şikayetle ilgili yetkisizlik kararı verdi, dosyayı Birinci Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na gönderdi. Burası da yetkisizlik kararı verip dosyayı 3'üncü Kolordu Komutanlığı askeri savcılığına gönderdi. Burada savcılığın yaptığı araştırmada ve bilirkişilerin verdiği rapor sonrasında, savcılık Ahmet Erdoğan hakkında, gerçeğe aykırı bilirkişilik yapmak suçunun oluşmadığına kanaat getirdi, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Ancak itirazı inceleyen Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Mahkemesi, kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı kaldırdı. Bir kez daha 3'üncü Kolordu Komutanlığı askeri savcılığına giden dosya hakkında, bu kez görevsizlik kararı verildi, sivil Anadolu Adliyesi'ne gönderildi.

Albay Erdoğan hakkındaki araştırmalar sonrasında, 'gerçeğe aykırı bilirkişilik yaptığı' kanaatine varıldı.

Olayın safahati, yapılan işlemin komutanlık emirlerine, ilgili yönergeye uygun olup olmadığı, mevcut çerçeve dışına çıkılıp çıkılmadığına dair araştırmalardan sonra, Albay Ahmet Erdoğan'ın gerçeğe aykırı rapor düzenlediği tespit edildi. Bu nedenle de 'gerçeğe aykırı bilirkişilik yapmaktan' hakkında dava açıldı. Firari Ahmet Erdoğan'ın halen İstanbul Anadolu Adliyesi 32'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılamasının sürdüğü belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title