Haberler

İngiltere'de Yapılacak Seçim

İngiltere'de yarın yapılacak genel seçimlerde, partiler tarafından sunulan ekonomik politikalar öne çıkacak.

İngiltere'de yarın yapılacak genel seçimlerde, partiler tarafından sunulan ekonomik politikalar öne çıkacak.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) 15 Nisan'da açıkladığı tahmine göre, İngiltere 2020'de hala bütçe açığı problemi yaşıyor olacak. Seçimde yarışacak partilerin vaatlerinin temelini, genel olarak bütçe açığını azaltmaya yönelik politikalar oluşturuyor. Partiler, bütçe açığını azaltmak için farklı farklı konularda kesintilere gideceklerini belirtiyor.

Birçok ekonomist, partilerin ekonomi politikalarının genel olarak kesintiler üzerine yoğunlaştığını dile getiriyor.

Mali Çalışmalar Enstitüsü Başkanı Paul Johnson, Muhafazakar Parti'nin daha fazla kesintiye gideceğini, genel bütçede fazla vermek için 2016'dan sonra yaklaşık 33 milyar pounda ihtiyacı olacağını belirtti. Johnson, enstitünün internet sitesindeki yazısında, İşçi Partisi'nin ise sadece 7 milyar pound kesinti vaadinde bulunduğunu kaydetti.

Johnson, "Seçmenler, yüksek borçla yüksek harcama ve az borçla az harcama arasında seçim yapacak. Bu açıdan bakılacak olursa İşçi Partisi ve Liberal Demokratlar bir tarafta, Muhafazakarlar diğer tarafta" ifadesini kullandı.

"Partilerin ekonomi politikaları kusurlu" -

Sheffield Üniversitesi'nden ekonomist Jonathan Perraton ise "Bütün partilerin stratejilerinde temel bir kusur var. Aslında hükümetler bütçe açığının ne kadar olacağını belirlemez. Hükümetler, vergi oranlarını ve harcama planlarını hazırlar. Bütçe açığı ya da fazlası en nihayetinde ekonomik büyümeyle belirlenir" görüşünü savundu.

İngiltere'de seçmenler için öncelikli konuların başını ekonomi, sağlık ve emekli maaşları çekiyor. Ekonomiyi iyileştiren Muhafazakarların eli bu konuda kuvvetli ancak sağlık sistemi başta olmak üzere çeşitli alanlarda yapılan kesintiler konusunda muhalefetteki İşçi Partisi'nin yoğun eleştirilerine maruz kalıyor.

Birleşik Krallık'ta genel seçim 7 Mayıs'ta yapılacak ve siyasi partiler 650 koltuklu İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'na girmek için yarışacak.

İngiliz basını, genel seçimin sonucunun belirsiz olduğuna ve yeniden bir koalisyon hükümetinin kurulma olasılığının yüksek olduğuna dikkati çekiyor. Yapılan son kamuoyu anketleri, seçimin Cameron'ın başkanlığındaki Muhafazakar Parti ile Ed Miliband liderliğindeki İşçi Partisi arasında başa baş geçeceğine işaret ediyor.

Son genel seçimin yapıldığı 2010 yılında ülkede hiçbir siyasi parti tek başına iktidar olacak çoğunluğa ulaşamamış ve Muhafazakar Parti ile Liberal Demokrat Parti'nin bir araya gelmesiyle 36 yıl aradan sonra ilk kez koalisyon hükümeti kurulmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

İşçi Partisi Paul Johnson Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title