Haberler

İngiltere Başbakanı: Bu Hızla Giderse Türkiye 3000 Senesinde AB'ye Girer

Güncelleme:

İngiltere Başbakanı David Cameron "Türkiye'nin AB'ye girmesi uzak bir ihtimal. Bugünkü ilerleme hızıyla bunun gerçekleşme ihtimalinin belirmesi bile on yıllar alacaktır." dedi.

İngiliz ITV televizyonunda katıldığı programda konuşan Cameron, İngiltere'nin AB'den ayrılması için kampanya yürütenlerin İngiliz halkına " Türkiye'nin AB'ye girmesini engelleyemeyiz, o nedenle bizim çıkmamız için oy kullanın" çağrısı yaptığını ancak bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi.

"TÜRKİYE BU HIZLA GİDERSE 3000 YILINDA AB'YE GİRER"

" Türkiye'nin AB'ye girmesi uzak bir ihtimal" ifadesini kullanan Cameron, "Bugünkü ilerleme hızıyla bunun gerçekleşme ihtimalinin belirmesi bile on yıllar alacaktır. O aşamada bile 'hayır' diyebilecek durumda olacağız" diye konuştu.

İngiltere'nin de bütün diğer AB üyelerinin de herhangi bir ülkenin AB'ye girmesini veto hakkı bulunduğunu belirten Cameron, Türkiye'nin üyelik süreciyle ilgili olarak "1987'de başvurdular. Bugünkü ilerleme hızıyla AB'ye girmeleri, 3000 yılı civarında olur muhtemelen" ifadesini kullandı.

"AB'NİN TÜRKİYE'Yİ DIŞARIDA TUTACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

İngiltere'nin 23 Haziran'da yapacağı referandumda AB'den ayrılması için kampanya yürüten Silahlı Kuvvetler Bakanı Penny Mordaunt yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 8 yıl içinde AB'ye üye olacağını ve İngiltere'nin bunun önleyecek pozisyonda olmadığını söylemişti.

Sığınmacı krizinin AB üzerinde Türkiye'nin üyeliğiyle ilgili baskı yarattığını savunan Mordaunt, "AB'nin Türkiye'yi dışarıda tutacağını düşünmüyorum. Bence Türkiye AB'ye girecek. Sığınmacı krizi de işleri bu yöne itiyor" demişti.

Türkiye, Makedonya, Karadağ, Sırbistan ve Arnavutluk gibi ülkelerin AB'ye üye olmasıyla bu ülkelerdeki suçluların İngiltere'ye akın edeceğini savunan Mordaunt, "Bu ülkelerin pek çoğunda suç oranları yüksek, çeteler ve terör hücreleri var. Yoksulluk da önemli düzeyde" ifadesini kullanmıştı.

TÜRKİYE KAMPANYA MALZEMESİ

Hükümetteki Muhafazakar Parti, AB üyeliği konusunda ikiye bölünmüş durumda. Başbakan David Cameron bakanları referandum konusunda kişisel görüş açıklamakta serbest bırakırken, hükümet politikasını AB üyeliğini sürdürmekten yana belirledi.

Referandum sürecinde Türkiye'nin AB üyelik müzakereleri muhafazakar siyasetçiler için malzeme oluşturuyor. İngiltere'nin AB'den çıkmasını savunan muhafazakar ve aşırı sağ gruplar zaman zaman Türkiye'yi karalayan ve AB üyeliğiyle ilgili kuşku yaratan mesajlar veriyor.

CAMERON TÜRKİYE İLE SIKIŞTIRILIYOR

İngiltere'nin AB'de kalmasından yana kampanya yürüten Başbakan Cameron daha önce Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği açık destek nedeniyle eleştiriliyor.

AB'den ayrılmak için kampanya yürüten gruplar, Cameron'ın 2010'dA Ankara'da düzenlediği basın toplantısında kullandığı "Türkiye için 'Kampı koruyabilir ama çadıra giremez' denilemez. AB'ye üyeliğiniz için mümkün olan en güçlü destekçiniz olarak kalacağım" sözlerini sık sık gündeme getiriyor.

Cameron'ın da referandum öncesinde Türkiye ile ilgili olumlu tavır almaktan kaçındığı görülüyor.

Kaynak: AA / Güncel

David Cameron Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (169)

WANLI:

DÜNYADA EN SEWİLMİYEN ÜLKE DURUMUNA GELDİ EZİK ÜLKE DURUMUNDA

84
18
yanıtYanıtla
PANİK YOK:

3000 YILINDAN ÖNCE AVRUPA TOPRAKLARINI TÜRKLER İSTİLA ETMİŞ OLACAK

43
6
yanıtYanıtla
MİSAK-I MİLLİ KUTSAL YEMİNİMİZ....:

3000 YILINDA BİZ SİZE GİRMİŞ OLABİLİRİZ. . . . . . . . . . . . .

37
9
yanıtYanıtla
Türk:

Yemişim Avrupayı Kendinize Faydanız Yok Aman Eksik Olsun Biz Büyük Ortadoğu Devletiyiz İslam Birliğine Başkanlık Ediyoruz

29
17
yanıtYanıtla
lapa:

he he evet yahudilerin islam birliği he he :)

yanıt0
yanıt0
ÇOK DOĞRU:

BU ÜLKEDE ADALET SİSTEMİ TAMAEN AKP NİN ELİNE DÜŞTÜ İSTEDİKLERİNİ İÇERİ ATIYORLAR İSTEDİKLERNİ SERBEST BIRAKIYORLAR

10
31
yanıtYanıtla
KRAL-ADANALI:

GEREGI YOK SİZİN HAÇLI BİRLİĞİNİZİN 2023 TEN SONRA GÖRÜRSÜNÜZ SİZ

17
22
yanıtYanıtla
HACLI BİRLİĞİ:

aman çok korktuk sizden aman bütün avrupayı yoketmeyin

yanıt2
yanıt3
kel adam:

kedi aynaya bakınca kendini aslan görürmüş

yanıt2
yanıt7
Misafir Misafir:

İşin Müslümanlık-Hıristiyanlık kısmını geçersek adamın haksız olduğu bir yer gösterin. Saygılarımla.

14
24
yanıtYanıtla
Tüm 169 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title