Haberler

Londra Bağımsız Bir Devlet Olmak İçin İmza Kampanyası Başlattı

Güncelleme:

Dünyayı sarsan AB kararının ardından, İngiltere'nin başkenti Londra'nın bağımsız bir devlet olması için imza kampanyası başlatıldı.

AB referandumunda yaklaşık yüzde 60 oranında birlikte kalma yönünde oy kullanılan başkent Londra'nın bağımsızlık ilan etmesi için imza kampanyası başlatıldı.

LONDRA AYRI DEVLET OLSUN ÇAĞRISI

Londra'nın Müslüman Belediye Başkanı Sadık Han'a hitaben kaleme alınan, binlerce kişinin imza verdiği dilekçede, Han'ın, Londra'yı İngiltere'den bağımsız devlet olarak ilan etmesi ve AB'ye üye yapması çağrısında bulunuldu.

27 BİN KİŞİ SADIK HAN'IN BAŞKAN OLMASINI İSTİYOR

Şu ana kadar 27 binden fazla kişinin imzaladığı dilekçe, Sadık Han'ın "başkan" olmasını öngörüyor.

İnternet üzerinden imzaya açılan dilekçenin sahibi James O'Malley, kampanyanın gördüğü ilginin kendisi gibi pek çok insanın Londra'nın uluslararası kent olarak kalmasını istediğini gösterdiğini söyledi.

'AB'DE KALSIN'

Londra'nın AB'nin parçası olarak kalmasını talep eden bir başka dilekçe için de şu ana kadar 7 bin 500'den fazla imza toplandı.

TWITTER'DA KAMPANYA BAŞLATILDI

Öte yandan, Twitter'da da Londra'nın bağımsızlığını ilan etmesi fikrini savunanlar, "Lexit" ve "Londependence" etiketleriyle kampanya başlattı.

İngiltere'de dün yapılan AB referandumunda 17 milyon 410 bin 742 kişi, AB'den ayrılma yönünde oy kullanırken, 16 milyon 141 bin 241 seçmen de AB'de kalınması yönünde oy verdi. Buna göre, halkın yüzde 52'si AB'den çıkılması, yüzde 48'i ise AB'de kalınması yönünde tercihte bulundu.

LONDRA AB'DEN YANA!

Londra'nın 33 ilçesinin çoğunda AB'de kalınması yönündeki oylar çoğunluğu teşkil etmişti. Kentte AB'de kalınması için verilen oyların ortalaması yüzde 59,9 olarak gerçekleşirken, bazı ilçelerde bu destek yüzde 70'i geçmişti.

Sadık Han da referandum sonucunun açıklanmasının ardından, Londra'nın AB ile yapılacak ayrılık müzakerelerinde daha fazla söz sahibi olmasını talep etmişti.

Han, "Dışarıya dönük olmaya ve bütün dünya ile ticaret ve alışveriş içinde olmaya devam edeceğiz, buna AB de dahil." demişti.

Sadık Han, bugün sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda da "Londra'da yaşayan bütün AB vatandaşları, kentimize hoş gelmiştir." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Londra Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

Doğan:

Allah''ım Bu günleri de gördük çok şükür. Müslüman ülkeleri bölüp sömüren ülkelerin çöküşü başlamış ne mutlu

40
3
yanıtYanıtla
DÜRBÜN:

İNGİLTERENİN AB DEN ÇIKMASI BAĞIMSIZ BİR ŞEKİLDE TİCARET VE GÖÇMENLERE VE YABANCILARA KARŞI SERT VE BAĞIMSIZ BİR TUTUM SERGİLEYECEK. BU İMZA YABANCILARIN VE MÜSLÜMANLARIN İMZASI. ÇÜNKÜ ONLAR İÇİN KÖTÜ GÜNLER GELECEK

14
14
yanıtYanıtla
Recep Atli:

Neyse ki orada kan dkülmüyor. Adamlar beceremeyince istifayi basiyorlar. Koltukta kalsalar kan dökülecegeni biliyorlar. Halkin imza toplamasi güzelde, netice vermez.

21
4
yanıtYanıtla
ÇETİN:

YERİNDE BİR KARAR KESİNLİKLE BAĞIMSIZ OLMALI DESTEKLİYORUM

18
2
yanıtYanıtla
GÖKTÜRKLER:

INSALLL paramparca olursunuz Allah belanizi versin

15
2
yanıtYanıtla
KANUNSUZ BELDE:

DÜNYAYI AYRIŞTIRAN İNGİLİZLER SONUNDA KENDİLERİ ATOMLARA BÖLÜNECEK HERHALDE HAHAAAAA

15
1
yanıtYanıtla
noldu zorunamı gitti:

Londraya özerklik yakışır yaşasın londra halkların devrimci partisi

14
0
yanıtYanıtla
saygi lutfen:

Eden bulur ingiltere butun ilagel orgutlerin sahibi. . sira israile , abd ye gelecek teker teker zulumlerinin hesabini verecekler. . bir Ayette, İnsanlar tuzak kurar . Allah da onlara tuzak kurar. denmistir. . .

12
2
yanıtYanıtla
ahmet:

köy köy ilçe ilçe bağımsızlık talep edin :D

7
0
yanıtYanıtla
misafir:

artik sehir sehir isteyenler istemeyenler ayri ayri Devlet kursunlaar nooooluuuur parcalanin beter olun , ben bu parcalanmanin almanyadan cikacagini bekliyordum ama avrupanin kenarindan basladi . Bu gün almanyada referandum olda yüzde 1000 eminim enaz avrupaya hayir yüzde 65 cikar Burda herkes Deutsche mark geri gelsin diyor , bende istiyorum gelsin morklaaaar

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title