Haberler

İngiltere'de KKTC Protestosu

KKTC'den Satın Aldıkları Taşınmaz Mallarla İlgili Haksızlığa Uğradıklarını Savunan Bir Grup İngiliz Eylem Yapacak

KKTC'den satın aldıkları taşınmaz mallarla ilgili haksızlığa uğradıklarını savunan bir grup İngiliz vatandaşının, sorunlarını Türk hükümetinin dikkatine getirmek için bugün Lefkoşa ve Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği önünde eylem yapacakları bildirildi.

TÜRKİYE'YE KARŞI BİR EYLEM DEĞİL

Londra'daki Türk Büyükelçiliği önünde 'mum ışığında sessiz nöbet' eylemi gerçekleştireceklerini açıklayan grup sözcüsü Pauline Read,,öBu eylem, kesinlikle Türkiye'ye karşı eylem değil. Biz sadece sesimizi duyurmak istiyoruz. KKTC'de olan düzensizlikleri, taşınmaz mallarla ilgili sorunlarımızı dikkatlerine getirmek için nöbet tutacağızö dedi.

KKTC'DEKİ EMLAK YOLSUZLUKLARINA DİKKAT ÇEKECEKLER

Pazartesi saat 17:00'den 20:00'ye kadar Lefkoşa'daki Türkiye Büyükelçiliği önünde nöbet tutacaklarını vurgulayan Read,“ Sadece Karşıyaka'da yaşanan olayı gündeme getirmek değil,aynı zamanda KKTC'de yaşanan tüm emlak yolsuzluklarıyla ilgili olarak Türkiye hükümetinin dikkatini çekmeyi amaçlıyoruz. Bu eylem,Türk hükümetinin sorunlarımızı duymaları açısından çok önemlidir.Bu nöbet eylemi tüm taşınmaz mal mağdurları için yapılıyor.KKTC'deki düzensiz, denetimsiz mülk piyasasında adaletsiz ve insanlık dışı yasalara karşı bir nöbet olacaktırö diye ifade etti.

Lefkoşa Büyükelçisi Kaya Türkmen'in eylemden haberdar olduğunun altını çizen Read, “Sayın Kaya Türkmen'le görüşerek, mum ışığında sessiz nibet hakkında bilgi verdim. Büyükelçi her hangi bir itirazda bulunmadı. Sorunlarımızı bildiğini ve yakından takip ettiğini söylediö diye belirtti.

LONDRA'DA EYLEME İNGİLİZ MİLLETVEKİLLERİ DESTEK VERECEK

Bu arada, Lefkoşa'daki Türkiye Büyükelçiliği önünde mum yakma eylemi yapılırken, aynı gün İngiltere'nin başkentinde de bir eylem gerçekleştirilecek. Konut mağduru İngiliz vatandaşları, Milletvekili destekçileriyle birlikte 4 Ekim Pazartesi günü, İngiltere saati ile 10.30 - 16.30 saatleri arasında, Londra'daki Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği önünde eylem yapacak.Mağdur İngilizlerin yapacağı eylemin, İngiliz ulusal televizyon kanalları ve gazeteleri tarafından izleneceği belirtiliyor.

Alpaslan DÜVEN - LONDRA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title